Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. . Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. V pekáči necháme rozpustit sádlo,…
Pekáč vymažeme sádlem. Točený naporcujeme na kousky asi 10 – 12 cm dlouhé. Oloupeme a nařízneme. V řezu ochutíme pepřem a chilli. Papriku a slaninu nakrájíme na…
Naklepané osolené a opepřené roštěnky prudce opečeme na sádle. Vyjmeme je a do výpeku přidáme cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme moukou, vytvoříme tmavší jíšku a…
Vepřové plátky naklepu, nasolím, opepřím. Na pánvi rozpálím sádlo a plátky restuji z obou stran. Předám do pekáče a ve výpeku osmažím nakrájenou cibuli.Na každý plátek…
Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme…
Oukrop je jen jiný název pro česnečku. Většinou se nevaří samostatně, ale když se uvaří brambory s kmínem (=hlavní chod), tak se voda z nich slije do hrnce.Do každého…
Oukrop je jen jiný název pro česnečku. Většinou se nevaří samostatně, ale když se uvaří brambory s kmínem (=hlavní chod), tak se voda z nich slije do hrnce.Do každého…
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, na kterou vložíme omyté a trochu naklepané hovězí plátky.Přidáme na kousky nakrájenou papriku a podlijeme vodou.Vhodíme nové koření,…
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, na kterou vložíme omyté a trochu naklepané hovězí plátky.Přidáme na kousky nakrájenou papriku a podlijeme vodou.Vhodíme nové koření,…
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a…
Cibuli orestujeme na sádle do lehce hnědé barvy. Přidáme česnek a krůtí maso nakrájené na kostky.Po zatáhnutí masa osolíme a opepříme. Po cca 10 min. podlijeme vodou…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.Do hrnce dáme lžíci sádla,…
Odblaněná játra umyjeme, nakrájíme na plátky. Dusíme na sádle. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou solamylu nebo hladké mouky, přidáme 2 lžíce červeného vína a…
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného promíchání necháme…
V papiňáku uvařím uzené kolínko. Vyndám ho na talíř a nechám trochu zchladit, pak z něj oberu všechno maso i s kůží a nakrájím na kostičky - sousta.Mezitím ve vývaru…
Na pánev dáme sádlo, ale může být i olej a na drobné kostičky nakrájenou slaninu, kterou necháme trochu povolit. Pak k ní přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, obojí…
Guláš s vepřovým pleckem a játry přijde k chuti nejen na zabíjačce, uvařit si ho můžete kdykoli během roku. Když ho nakonec na talíři posypete půlkolečky čerstvé cibule…
Hovězí kližku nakrájíme na velikost jednotlivých porcí. Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli a zeleninu nakrájíme na menší kousky, slaninu na…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme mouku, sůl, pepř, kmín a promícháme.Na sádle opečeme kostičky slaniny a přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova,…
Vejce rozmícháme se solí, pepřem a strouhankou.Na sádle nebo oleji osmažíme po obou stranách 2 omelety.2 krajíce chleba potřeme hořčicí, na každý položíme přehnutou…
Maso a játra nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme se škrobovou moučkou.V kastrolu s nepřilnavým povrchem rozpálíme sádlo, vložíme maso s játry a prudce smažíme…
Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme.Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek, majoránku…