Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Omáčky Doba přípravy: 1 hodina 42 názorů

Omáčky Doba přípravy: 1 hodina 42 názorů

Suroviny 7 porcí

500 g vepřové plece
500 ml hovězího vývaru
1 cibule
50 g špeku
500 g kysaného zelí bez nálevu
1/2 kelímku zakysané smetany
mouka a teplé mléko na záklechtku
sádlo
kmín
červená paprika
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme špek a cibulku. Zaprášíme paprikou a podlijeme trochou vody. Přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, kterou osolíme, opepříme a okmínujeme. Maso promícháme, přidáme 2/3 vývaru a dusíme 30 minut na mírném ohni.

  2. Po 30 minutách přidáme do hrnce zelí, zbytek vývaru a necháme opět alespoň 20 minut provařit. Poté uděláme záklechtku z mouky a teplého mléka a postupně přiléváme do guláše. Záklechtku v omáčce musíme nechat alespoň 10 minut provařit. Nakonec do guláše přidáme 1-2 PL zakysané smetany (dle chuti).

Poznámka od kuchařky

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť..

Komentáře k receptu Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

  • Kolbabka Kolbabka(autorka receptu)

    Dajda: Ono ho kupujem z pékárny a je celkem dobrý.. Samozřejmě domácí je lepší ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Kolbabka: Proč ne, někdy není na všechno čas.

    Odpovědět

  • Kolbabka Kolbabka(autorka receptu)

    mika59: Je koupený :-8 jinak recept na knedlik mam na profilu, tak bych ho sem ani tak nedávala :-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    mika59: Třeba je koupený. ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Dajda: Ale já jsem si vždy myslela,že když je to v názvu, měl by na to být recept. Ne, že jich tu je málo.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    mika59: :-O:-O:-O Já jich tu našla 75!

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Eja57: Ani mně nepříjde špatný recept, spíše klasika. Co mi vadí je uvedený knedlík v názvu, a není tady recept. .

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Eja57: <3 Nemám. ;-) Ale keby si bola bližšie, tak nie je problém a pozvala by som ťa.;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    tejaja: nemáš zrovna nějaký na plotně? že bys mi poslala...mňaaaaaam:yes::-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    U nás sa segedínsky guláš robí tak, ako píše Dajda, teda perkelt + kyslá kapusta. A tá sa nekrája a dáva aj so šťavou a teda netreba žiadny vývar ani podlievanie, stačí to, čo je v kapuste a šťava z perkeltu. A tým pádom to nie je riedke.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Kolbabka: No, já bych si dovolila to nějak shrnout...projela jsem asi 20 místních receptů na "segedín", pak mě to už přestalo bavit...zadala jsem si i Szekely, pouze 1 recept.
    Tvůj recept není o nic lepší ani horší než ostatní - dle mne zlatý střed.
    O tom, jestli do "segedínu" patří či nepatří smetana, jestli zahušťovat a jak, o tom lze diskutovat donekonečna....Najdou se i recepty s přidáním česneku, bobku, nového koření, oregana, aj Masox jsem našla, atd.,jo...Prostě "segoš" je maso, paprika, zelí....a pak dle autora:omg: Maďar asi kouká...:omg:
    Je to prostě SEGEDÍN....Szekely gulyas ze kterého segedín nějakou přesmyčkou vznikl, je - jak píše Dajda - perkelt + zelí. Mmch doporučuji vyzkoušet:yes:.

    A k dalším připomínkám - filozofie webu je jasná, segedín po stopadesátédeváté ano...

    Odpovědět

  • Kolbabka Kolbabka(autorka receptu)

    Majkaa: Co je tedy na mem receptu špatně? :-8

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Kolbabka: Nikdo neapeluje na váš věk, ale tady se přidávají nové recepty, které můžeme vyzkoušet a kdyby to tak bylo, chválou bych třeba nešetřila. Mimochodem to není o krájení, nebo druhu zelí:-(

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Dajda: Takhle ho dělá i já;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: Samozřejmě, že jsem v 19 letech neuměla leccos uvařit, ale rozhodně jsem na to leccos nerozdávala recepty! :-Q

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3