Vánočka trochu jinak- tvarem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud už vás omrzel klasický pletený tvar vánočky, vyzkoušejte jiný motiv - Santu Clause. Tvarování je sice trochu náročnější, ale těsto je tužší, takže by se vám s ním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud už vás omrzel klasický pletený tvar vánočky, vyzkoušejte jiný motiv - Santu Clause. Tvarování je sice trochu náročnější, ale těsto je tužší, takže by se vám s ním…
Báječné a voňavé placky, které budou obzvlášť chutnat s domácím kysaným zelím a domácím uzeným masem. Smažené placky, nijak složité na přípravu, jsou ideální dobrotou…
Prosté a jednoduché jídlo našich předků, bramborové placky s česnekem, vychází z toho, co měly hospodyňky zrovna ve spíži. Brambory, česnek, vejce, sádlo, to vše se v…
Bramborové halušky s vůní česneku jsou sytým a levným jídlem z dostupných surovin. Doplňte je o kousek smažené slaniny, restovanou cibulku a kysané zelí a získáte…
Pomalu pečená krkovice v troubě je krásně šťavnatá a měkká. Potřená pikantní hořčicí je pečena v pekáčku s anglickou slaninou, kapií a houbami. Díky podlití vývarem,…
Objevte kouzlo tradiční kuchyně s poctivou fazolovou polévkou podle babiččina receptu. Hutná, voňavá a plná chuti, připravená z pečlivě vybraných surovin a s kapkou…
Myslivcova játra ukrývají v názvu surovinu, která udělá v pokrmu nezaměnitelnou chuť. Kombinace kuřecích jater se Starou mysliveckou, divokým kořením, paprikami a…
Medailonky z vepřové panenky na česneku, slanině a tymiánu můžete připravit doslova na poslední chvíli. Minutková úprava masa se hodí vždy, když máte málo času, ale…
Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a…
Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a…
Zavařenou játrovou paštiku využijete při mnoha příležitostech. Ať už při posezení s přáteli a nebo když nevíte, co namazat na chleba ke svačině. Její lahodná masová chuť…
Avokádo je bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Použít jej nemusíte jen do guacamole nebo pomazánky, připravíte z něho i snadnou večeři v podobě placek s…
Z balkánského poloostrova pochází oblíbené čevabčiči, smažené válečky z mletého masa. Jejich příprava je velice snadná a podávat je můžete třeba s vařeným bramborem,…
Křupavé škvarky jsou klasická česká dobrota. Pokud vám nějaké zbydou, připravte z nich tuto neodolatelnou voňavou pomazánku. Vychutnáte si ji s chlebem a nakládanou…
Tato rychlá a výrazná polévka, je ideální pro podzimní nebo zimní dny, kdy potřebujete zahřát, posílit tělo a dodat mu energii. Hotová v hrnečku je za pár minut.…
Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne…
Vepřové karé neboli vepřová pečeně bez kosti je ideální volbou pro přípravu pokrmu, který je lehce pikantní díky použité čabajské klobáse a barevné papriky se postarají…
Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou omáčkou zachutná i…
Výborná jídla bývají často velice jednoduchá. Skvěle chutná i dušená kapusta provoněná rozškvařenou slaninou a dostatkem česneku. Tento vydatný pokrm podáváme s krajícem…
Gnocchi jsou oblíbený druh přílohy pocházející z Itálie. Podle druhu noku se těsto skládá z vajec a pšeničné či kukuřičné mouky nebo brambor. Gnocchi se dají připravit…
Krupky dobře v cedníku propláchneme pod tekoucí vodou a zalité osolenou vodou je dáme vařit asi na 20 minut. Je-li třeba, uvařené scedíme a zatím odložíme.V hrnci…
Máte doma žitný chlebový kvásek a už nevíte, kam s jeho přebytky? Tahle úžasná voňavá čokoláda se stane elegantním řešením! Připravená je za chvilku, nevyžaduje kynutí.…
Krásně rozpadající se šťavnaté maso, příjemně vonící po česneku. Sbíhají se vám sliny? Pak neváhejte a pusťte se do přípravy vepřové krkovice po selsku, Podávat ji…
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …