Rohlíčky plněné bez kynutí
Recept ještě nebyl hodnocenNekynuté rohlíčky, kde odměrkou při přípravě surovin je místo váhy klasický hrneček. Žádné vážení, jen odměřit, zpracovat, vyválet a naplnit lahodnou náplní. Pak už…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nekynuté rohlíčky, kde odměrkou při přípravě surovin je místo váhy klasický hrneček. Žádné vážení, jen odměřit, zpracovat, vyválet a naplnit lahodnou náplní. Pak už…
Vepřo knedlo zelo je absolutní česká klasika, která se těší oblibě v mnohých domácnostech i hospodách. Tento název "chlupatých" knedlíků s dvěma druhy brambor se…
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před…
V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.Nakonec do zásmažky vmícháme mletou papriku a ihned zalijime vodou,…
Tyto malé kynuté bochánky připravíme ze směsi hladké a kukuřičné mouky. Díky strouhanému sýru, anglické slanině, česneku a jarní cibulce chutnají opravdu skvěle.…
Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy,…
Pokud jste dodnes preclíky pouze kupovali, tak je čas na změnu. Podle našeho propracovaného receptu a s pomocí domácí pekárny vystřihnete krásné louhované preclíky s…
Krůtí prsa nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, uzený špek na malé kostičky, šalotku nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a lístky bazalky natrháme.Na sádle osmažíme…
Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronovou šťávou. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut.Mezitím…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou výbornou omáčkou se…
Zlatavé kousky dobře upečeného vepřového masa, které ochutíme česnekem a kmínem, můžeme podávat s medvědím česnekem připraveným na způsob špenátu. Ten pokrm ozvláštní…
Škvarky jsou nedílnou součástí zabíjačkových specialit. Jsou takovým naším českým pochoutkovým klenotem. Tak neváhejte a připravte si toto, jak se říká, moravské müsli,…
Drůbeží játra jsou velmi rychlé připravená. S výraznou omáčkou a vhodnou přílohou jsou tipem na bleskovou večeři nebo lehčí oběd. Chlebem zahuštěná omáčka je velmi…
Bylinkové tyčky jsou větší a silnější, nevypékáme je zcela do křupava. Upečené tyčky jsou nadýchané, lákavě voní použitými bylinkami a sýrem, a když je podáte s…
Kuřecí řízek s bramborem je naprostá klasika. Tentokrát je maso zabaleno do křehkého lahodného sýrového těstíčka, které mu dodá na křupavosti, plnosti chuti a…
Ze všech surovin kromě kakaa vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny a do jedné zapracujeme kakao. Pokud se těsto lepí, dáme je na chvíli do ledničky. Do…
Cukety omyjeme, osušíme a na vrchu nařízneme ovál, který hustě po délce nařízneme a potom příčně. Cukety pomocí lžičky vydlabeme, aby stěna cukety byla široká přes půl…
Erteple nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku okořeníme muškátovým oříškem. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle, přidáme stroužek…
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a na krajích nařízneme, aby se nekroutily při smažení. Opepříme, zakápneme olivovým olejem a odložíme na 24 hodin do ledničky.V den D…
Oloupané brambory nastrouháme spolu s česnekem, přidáme koření, vajíčko, mouku, najemno nakrájenou cibuli s uzeným bůčkem, nahrubo nastrouhanou uzenou cihlu, osolíme a…
Tuk rozpálíme a opečeme na něm naklepané, osolené a nahrubo tlučeným pepřem posypané řízky. Vyjmeme.Na výpečku osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli tak, aby jen…
Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.Zalijeme vývarem,…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Rychlé dezerty bez pečení: Zkuste vymazlené Míša poháry nebo lehkou rybízovou pěnu
Královna levandule: Kdy ji sbírat, jak ji správně sušit a jak z ní upéct tento voňavý citronový moučník s polevou
Jak využít citrusy v kuchyni? Svíčkové nebo koprovce dodají šmrnc, ryby jsou díky nim stravitelnější a pár kapek snese i vývar