Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota6 845 kJ / 1 636 kcal
Bílkoviny93,00 g
Tuky75,30 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol1 427 mg
Sodík1 012 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy141,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Svetlana

3. 11. 2017 15:00

:-) ...nedá mi nenapsat komentář k tomuto receptu :-) ...naše babička 92 roků vám vzkazuje - po zhlédnutí obrázků - že to je přece erteplová máčka a ona to ví, protože co se jí najídala :-*:-D:-D ...a mimochodem, dodnes její a vlastně i naše oblíbené jídlo :yes:

veverka amanda

17. 1. 2017 15:59

:yes:<3

Vochechule

18. 5. 2015 22:30

Tohle je myslím nadčasové jídlo. I u nás se podobná dobrota vařila. Maminka tomu říkala " KYSELAČKA " a vždy se po ní jen zaprášilo. Do vody se dala vyvařit cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl. Zahustilo se to hl. mmoukou rozšlehanou v mléce a nakonec se vyklepla ze skořápky vajíčka. Kyselačka se dochutila octem a dosolila. Brambory se uvařily zvlášť. Maminka říkávala že to bylo jídlo chudých. Nám to vůbec nevadilo a milujeme ji dodnes celá rodna i s vnoučatama a pravnoučatama. Dědí se z generace na geberaci. Dnes si tohle jídlo dopřáváme s máslem, nebo osmaženou cibulkou. Jak kdo má chuť. Nikdy nezůstala do druhého dne a je nám úplně jedno jestli je to polévka nebo omáčka! Je to prostě ... KYSELAJDA ....;-)

alena adamovska

15. 4. 2015 09:44

Moje maminka, léta už i já jsme vařily brambory na kyselo jinak.Brambory na plátky menší ,uvařené s bobkovým listem.Zvlášť bešamel bez muš.oříšku,[] po uvaření brambor slít vodu něco nechat v hrníčku a vložit do omáčky pokud je omáčka hustá rozředit vodou z brambor ,je to chutnější, pak dosolit,dát trochu octa ,pepř.Nejlepší přílohou jsou karbanátky .Nikdy nezůstalo,nemá to chybu.

Ivana Ch

12. 6. 2014 16:11

Když maminka udělala brambory na kyselo tak jsem je nikdy nechtěla, dneska bych je mohla mít každý týden a i mužský je maj rádi. Ta by koukala a snad by tomu ani nevěřila.

Luboš

12. 6. 2014 13:03

Tohle se u nás v určité obměně také vařilo (Moc dobré! Nikdy to dlouho nevydrželo.), jen bez kopru, hrášku a hub a vejce nebyla vařená, ale "ztracená" - za syrova vyloupnutá ze skořápky přímo do vařícího se jídla. A nové brambůrky v tom, lehce nedovařené, aby trošinku chřupaly - mňam!

eva

14. 10. 2013 09:02

ja to delam bez kopru a hrašku, je výborna /mužou byt i hríby/:yes:

ferda30

25. 8. 2012 09:57

Je to moc dobré a opravdu to není polévka:-)) Krásně zasytí a přitom je to zdravá dobrota. Děkuju za recept, určitě jsem nedělala naposledy:yes:

Strávník

18. 11. 2009 16:21

No a není to tak náhodou koprová polívka?

PetraKoerner

21. 10. 2009 17:48

tenhle recept jsem hledala vsude mozne, moje babicka nam to delavala, kdyz jsem byla mala a bydleli jsme na slovensku, ale jako omacku ke karbanatkum. Rikala tomu pokyslo zemiaky s fasirkami :D
Takze dnes to mame na veceri, snad se mi to povede. :-8

JanaDorazinova

4. 1. 2009 13:19

Chválím!!! Výborné a dovolila jsem si přidat foto.;-) Jedničku jsem už dala.:-)

tejaja

4. 1. 2009 09:58

vybusná, tak s hubami nemá chybu, to máš pravdu:yes::yes::yes:

vybusna

4. 1. 2009 00:30

tejaj...a u nas taku polievku volame kysle krumple;-) a obcas sa tam mozu pridat aj susene huby.

jaja

3. 1. 2009 23:58

díky za vysvětlení:-), to mne nenapadlo:-8, hlavně, že nám chutná:-p:-D:-)), já vidím polévka, tekutin tam je dost a dál jsem o tom nepřemýšlela;-(

tejaja

3. 1. 2009 22:49

jaja, nevadia mi žiadne zemiaky :-D Zemiaky na kyslo sú ako prívarok, majú mať hustejšiu konzistenciu, podávajú sa v vareným vajíčkom, ako sa to uvádza v recepte, alebo s kúskom opečenej klobásky, plátkom alebo kockami mäska... je to proste hlavný chod.:-))Ak to urobím redšie ako polievku, potom sa to nenazýva zemiaky na kyslo, ale kyslá zemiaková polievka, príp. zemiaková polievka na kyslo... Potom sa tam ale obyčajne nedáva vajíčko, ale zase sa môže dať, nielen na tvrdo, ale aj stratené vajíčko. Chutná výborne oboje, aj zemiaky na kyslo, aj polievka. Podľa množstva tekutín to polievka je, len keď sa povie zemiaky na kyslo, človek si nepredstaví polievku. Ale je to len a len vec názvu:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brambory na kyselo recepty brambory na kyselo hrášek na kyselo zemiaky na kyselo brambory nakyselo zemiaky na kyslo brambory na kyselo recept recept brambory na kyselo kyselo recept brambory na kyslo kysle krumple kyselo brambory na kyselo za studena kyslé brambory bramborové kyselo bramborová polévka na kyselo recept na brambory na kyselo recept na kyselo kyselo s bramborem zemiaky na kyslo recept

Suroviny: brambory, vejce, hrášek sterilovaný, sádlo, mouka hladká, mléko, voda, sůl, bobkový list, smetana, kopr, ocet

TopRecepty.cz

Brambory na kyselo

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GV8