

Jelení opilá dobrota
Suroviny
- 700 g jelení kýty
- 150 g špeku
- 2 cibule
- 4 sterilované okurky
- 3 beraní rohy
- 1 malá plechovka hrášku
- 2 pl sádla
- 500 ml vývaru
- 3 stroužky česneku
- 1 kl chilli omáčky
- pepř
- sůl
- koření na zvěřinu
- 100 ml rumu
- hladká mouka na obalení masa
Postup přípravy receptu
Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, ososlíme, opepříme.
Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet, nejléte do druhého dne.
Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek, opečeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět.
Maso obalíme v mouce, přidáme k cibulce, opečeme z obou stran, podlejeme vývarem, přidáme chilli omáčku, zamícháme a dusíme cca hodinu, po celou dobu maso obracíme.
Na posledních 10 minut varu přidáme na kostičky nakrájené okurky, beraní rohy a okapaný hrášek.
Přilejeme rum, promícháme a odstavíme a můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jelení opilá dobrota
-
rebeka:muflon bude
, dočkaj času jak...
-
králíky, slepice, kačeny.. teď už jelena.. co muflon, toho na dvorku nemáš
nááádhera -
varilamyskakasicku:Díky Ivčo
, byl to mladý jelen, tak to maso hmm...
-
-
wow, to bych si někdy chtěla ochutnat, jelena jsem v životě neměla, jinak jeleny ty i ty
viděla, ale tak dobroučké jídlo jsem nikdy nikde neviděla, paráda a mne se moc líbí druhý obrázek, je vidět barva toho masíčka, jupí, no to je opravdu ale krása
-
1974andrea:Děkuji, byla to dobrota, určitě zkus a písni
jen s přidáním byl troch problém
, pc připojení neposlouchá
Chambord:Nahradit můžeš, dle tvé chuti, recept mi dal kamarád s rumem
suslajda: díky, já ji taky můžu -
Nádhera divičinu mám moc ráda, jak seženu kus tak určitě vyzkouším
+4
-
Musí být rum? Nemohu ho nahradit koňakem? Moc pěkné, jedle vypadající.
-
Jelínka mám
a tohle je šťavnatě vyhlížející, chutěmi vybízející k ochutnání, dobrota