

Sikulský guláš
Suroviny 4 porce
- 1-2 kg vepřové plece (nebo ořezu)
- 2 cibule (velké)
- sádlo
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- kmín
- 2 lžíce sladké papriky
- trochu pálivé papriky
- pepř mletý
- kysané zelí
- 1-2 kostky masoxu
- 4 stroužky česneku
- hladká mouka (na zahuštění)
Postup přípravy receptu
Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit.
Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit, zalít vodou a nechat vařit do poloměkka.
Přisypat zelí a uvařit doměkka, před zavářkou přidat prolisovaný česnek a zahustit s hladkou moukou smíchanou s vodou.
Poznámka od kuchařky
Do guláše můžeme na zjemnění přidat i šlehačku.