Sikulský guláš

jollka Kuchařka: jollka

Doba přípravy: 1 14hod 4 porce Jiné maso 5 názorů

Suroviny

1-2 kg vepřového plece (nebo ořezu)
2 cibule (velké)
sádlo
2 lžíce rajčatového protlaku
kmín
2 lžíce sladké papriky
trochu pálivé papriky
pepř mletý
kysané zelí
1-2 kostky masoxu
4 stroužky česneku
hladká mouka (na zahuštění)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky osmahout, osolit.

  2. Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit zalít vodou a dát vařit do poloměkka.

  3. Dát zelí a vařit doměkka, před zavářkou dát prolisovaný česnek a zahustit s hladkou moukou smíchanou s vodou.

Poznámka

Můžeme dát do guláše na zjemnění i šlehačku

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sikulský guláš

  • kuchton kuchton

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    Děláme to ale jako Český segedín bez česneku, jinak s česnekem to je otřesná chuť kyselé a česnek to mi jaksi chuťově nesedí už jsem ochutnal a otřes brrr.

    Odpovědět

  • ivanyc ivanyc(neregistrovaný)

    Lebo \"segedin\"je nespravný názov sikulského gulašu.:-/

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    připomíná mi to segedín a ten máme moc rádi:yes:

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jak zahustit guláš moukou jakou moukou zahustit gulás jakou moukou zahustit sikulská vepřová plec sikulské vepřové žebírko sikulský vepřový guláš sikulské žebírko sikulský sikulská plec sikulské brambory sikulská kýta sikulská zahuštění guláše moukou sikurský guláš sikulskýgulaš sikulská vepřová kýta jak zahustit moukou zjemnění guláše sigulský guláš sikulské zelí

Zapomněl/a jsem heslo