Sikulský guláš

Vepřové maso Doba přípravy: 1 1\4hod 5 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 1\4hod 5 názorů

Suroviny 4 porce

1-2 kg vepřové plece (nebo ořezu)
2 cibule (velké)
sádlo
2 lžíce rajčatového protlaku
kmín
2 lžíce sladké papriky
trochu pálivé papriky
pepř mletý
kysané zelí
1-2 kostky masoxu
4 stroužky česneku
hladká mouka (na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit.

  2. Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit, zalít vodou a nechat vařit do poloměkka.

  3. Přisypat zelí a uvařit doměkka, před zavářkou přidat prolisovaný česnek a zahustit s hladkou moukou smíchanou s vodou.

Poznámka od kuchařky

Do guláše můžeme na zjemnění přidat i šlehačku.

Komentáře k receptu Sikulský guláš

  • kuchton kuchton

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    Děláme to ale jako Český segedín bez česneku, jinak s česnekem to je otřesná chuť kyselé a česnek to mi jaksi chuťově nesedí už jsem ochutnal a otřes brrr.

    Odpovědět

  • ivanyc ivanyc(neregistrovaný)

    Lebo \"segedin\"je nespravný názov sikulského gulašu.:-/

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    připomíná mi to segedín a ten máme moc rádi:yes:

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

Tématické fráze: jak zahustit guláš moukou jakou moukou zahustit gulás jakou moukou zahustit sikulská vepřová plec sikulské vepřové žebírko sikulský vepřový guláš sikulský sikulské žebírko zahuštění guláše moukou sikulská plec sikulské brambory sikulská kýta sikulská sikurský guláš sigulský guláš sikulskýgulaš sikulská vepřová kýta jak zahustit moukou jak zahustit guláš sikulské zelí