Davidův hovězí guláš z kližky

Dawaa Kuchař: Dawaa

Doba přípravy: 4-5 hodin, podle zručnosti 10 porcí Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

1 kg hovězí kližky
1 kg cibule (nejlépe červené a to z důvodu lepší barvy a také chuti)
5 lžic sladké papriky
1 nakrájená feferonka
2 paličky česneku
sůl
pepř mletý čerstvý
majoránka
4-6 bobkových listů
6 kuliček nového koření
4 kuličky celého pepře
250 g hovězích kostí (na vývar)
1 ks citrónu
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den 1.:
    Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme, dáme do mísy a nahoru poklademe kolečka citrónu. Maso zůstane díky smíchání s česnekem a solí krásně voňavé a ochucené a díky citrónu dostane krásnou chuť a hlavně ,, zkřehne ".

  2. Den 2.:
    Nakrájíme všechnu cibuli a dáme nejlépe půl na jednu pánev a půl na druhou pánev smažit na sádle. Cibule musí být tmavá jako opálená vařečka - nejlépe smažit ve velkém množství sádle, nesmí ale být spálená, jinak vše zhořkne a můžeme to rovnou vyhodit.

  3. Jakmile máme cibuli hotovou, zvlášť osmahneme na sádle maso, přidáme část cibule, papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, nameleme pepř, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme majoránku.

  4. Vše necháme tak 3 hodinky dusit, až bude maso měkké, tak guláš zahustíme chlebem nebo bramborami. V žádném případě moukou, je jí potom po špatném provaření cítit celý guláš a chuť také není tak dobrá jako po zahušťování chlebem.

  5. Nakonec vše dochutíme česnekem, solí, popř. feferonkami, čerstvě namletým pepřem a hlavně větším množstvím majoránky.

  6. Poté ihned guláš dáme s hrncem do studené vody a necháme při míchání chladnout, pokud není určený k okamžité konzumaci.

  7. Pokud guláš chcete mít co nejlepší, nechte jej alespoň 2 - 3 dny pdležet, chytne tu správnou chuť.

  8. Přeji dobrou náladu při vaření, dobré nervy :D a hlavně následující dobrou chuť.

Poznámka

Dejte si pozor po přidání papriky, že nesmíme dlouho nechat na ohni hrnec, ale co nejdříve zalit, aby vše nezhořklo !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 134 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Davidův hovězí guláš z kližky

  • Jerry Jerry(neregistrovaný)

    Tak hlavně , že svíčkovou nezahušťujete bramborem nebo chlebem vy "ekšperti" na vaření!:yes: Já zapomněl ta není dobrá odležená...;-)

    Odpovědět

  • gulasovaric gulasovaric(neregistrovaný)

    proti gustu... ale zahustovat gulas moukou nebo chlebem? a to si nedovedu predstavit co udela s tim zahustenym gulasem odstati 2 dny. ja v zasade zahustuju gulas masem. a kdyz varim gulas pro vic lidi napriklad 10-15 s omezenym rozpoctem tak prihodm na zacatku par brambor

    Odpovědět

  • Dawaa Dawaa(autorka receptu)

    Takže když přidáme jednu, promícháme ji s masem a tu druhou přidáme hned potom a zalijeme vývarem

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Dawaa: to chápu, ale v receptu píšeš..přidáme část cibule...a kdy pak přidám ten zbytek?

    Odpovědět

  • Dawaa Dawaa(autorka receptu)

    přesně tak, protože cibule je tolik, že se nedá na jedné pánvi usmažit, trvalo by to věčnost

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Zajímavý recept..už to čtu po 3, ale nějak jsem to nepochopila..přidáme část cibule...třeba z 1 pánve a pak co s tou cibulí na 2 pánvi?

    Odpovědět

  • Neznámý Neznámý(neregistrovaný)

    Ty blbečku, guláš, kterej je zahuštěnej moukou není dobrej, v tom má autor pravdu !!! a zkus to udělat s bobkovými listy, vyzkoušel jsem to a je to perfektní chuť

    Odpovědět

  • Tomas Tomas(neregistrovaný)

    Když neumíš zahustit guláš moukou, tak neraď ostatním co mají dělat. Recept si měl dát do kategorie pro začátečníky pod názvem "Hovězí na divoko" - 4-6 bobkových listů ?!?!?!?:-((

    Odpovědět

Tématické fráze: gulas z klišky guláš s klišky zahušťování chlebem klížka recepty hovězí guláš videorecept zahuštování guláše chlebem hovězí guláš z klišky nejlepší recepty z hovězí kližky hovězí guláž kližka recept guláš z hovězí klišky zahuštování guláše hovezí klizka nejlepší guláš z kližky hovezi klizka recept recepty z hovězí kližky recepty z hovězí kližky guláš z kližky video hovezí guláš zahuštěný cibulí recept kližka