Králík s černou omáčkou

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: dvě a půl až tři hodinky CCa 6 - 8 podle velikost Jiné maso 10 názorů

Suroviny

králík asi 2 kg mohou být i králičí díly
30 deka špeku
velká cibule
dvě větší mrkve
jedna větší petržel
kus celeru jako pěst
čtyři bobkové listy
šest nových koření
15 kuliček pepře
sůl
hladká mouka
sádlo nebo olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Králíka prošpikujte a naporcujte. Osolte a dejte na pekáč. Zeleninu nakrájejte na drobno (můžete i nastrouhat) a dejte na králíka, přidejte bobkový list, může být i vavřínové lupení. Také přidejte nové koření a pepř. Pokud vám zbyl špek, tak ho nakrájejte na plátky a položte na maso.

  2. Dejte do trouby a zvolna pečte cca 1-1,5 hodiny, až bude maso měkké. Podlévejte a až je maso hotové, tak ho vyndejte. Troubu dejte na maximální výkon a přidejte do šťávy mouku a pečte, až to hodně zhnědne.

  3. Potom vše v pekáči rozmixujte, zřeďte horkou vodou, přeceďte. Můžete přisolit, opepřit, je-li třeba můžete kápnout trošku citronové šťávy. Vrte zpátky do pekáče a můžete podávat s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Jo a ta rada ? Pokud myslíš, dej tam smetanu a je to skoro na smetaně. Varuju, nedělej to, raději tam přidej lžíci brusinkového kompotu nebo zavařeniny. Přidávej opatrně, zamíchej, ochutnej, přidej kousek másla. Dělám tu omáčku už léta a nedávám nic z rady. Máme rádi - čím víc hořká, tím lepší, ale ne spálená. Chce to čas, někomu napoprvé nezachutná, jiný už nikdy neuvaří jinou. Simča určitě dodá foto, díky a polibek za tu službičku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králík s černou omáčkou

  • kvetina kvetina

    Je vynikající. Trošku nahořklá ale jinak dávám za bod. Pochutnala jsem si.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    :yes::yes:dělávám kuře načerno,králíka si určitě nechám na neděli,mňam:yes::yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Hella: Není to tak ,nepíšu připálená a také nepíšu švestky, ani povidla. TO je uplně jiný recept. A nějaký keci o rakovině to sem netahej ráno otevři okno zhluboka se nadýchni, aspoň dvakrát a máš na ni zaděláno. Pokud se ti rececept nelíbí tak to nevař. Pravidlo je takové ,recept je originál a pokud ho někdo upraví tak to už není to co je ,nebo bylo psáno.

    Odpovědět

  • aaura aaura

    No teda mně se recept líbí:yes:...a připálená zelenina? Však se píše, že to nemá být spálené....i guláš musí být přece krapet "připálený", jinak to prostě není ono. Dávám bod a určo zkusím, králíka můžu ;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Takto připravenou omáčku jíst, to je jako si koledovat o rakovinu. Připálená zelenina je silně karcinogenní a jestliže tobě chutná, je to tvůj problém. Název Černá omáčka se jí neříká proto, že by byla připálená, ale protože tu barvu získá přidáním sušených švestek a povidel.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jan.alois: ihlou vobec...robim ze si *predvrtam * dieru nozom a potom rozsirim tu dieru prstom, ja som raz aj zabudla na tu slaninu v mraznicke...ako radi rebeka..taka bola tvrda ako skala...ale prsty som mala tiez ako vytiahnute z klepca...ale ved vzdy si poradime no nie?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    taky lze slaninku nakrájet na špalíčky a ty vložit na cca půl hoďky do mrazáku..špikování jde pak jedna radost;-):yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    vybusna:no tak vezmi delší uzký můž udělej vpich zatáhni aby to řízlo a pak tam strč špek dělám to tak stále. Nešpekuji jehlou na předek to strčím pod nohu nebo to do špeku zabalím a je to stejné

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tak ja som minule po prvykrat spikovala kralika a bola som prekvapena, ako to tazko islo...z toho spikovania som bola unavena ako kon

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Ha,mňamózní recept na králíka:-p:yes:.Určitě odzkouším,nejlepší přílohou je knedlík,že?

    Odpovědět

Tématické fráze: černá omáčka co s připálenou omáčkou králík s omáčkou králík načerno králík na omáčku černá omáčka recept králík v černé omáčce cerna omacka s kralikem maso s černou omáčkou králík s pepřovou omáčkou připálená omáčka králík na černé omáčce omáčka z králika recept na omáčku z králíka připálená omáčka omacka na cerno recepty omačku z králíka králík recepty kralik,vcerne,omacce ralik s omackou

Zapomněl/a jsem heslo