Dršťková polévka z drůbežích žaludků

Polévky Doba přípravy: 1 hod. 7 názorů

Polévky Doba přípravy: 1 hod. 7 názorů

Suroviny 5 porcí

Drůbeží žaludky
cibule
česnek
majoránka
jíška (z hladké mouky)
sůl
pepř
červená mletá paprika
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží žaludky uvaříme (já v papiňáku), aby byly měkké, asi půl až třičtvrtě hodiny, necháme vychladnout a potom je nakrájíme na slabé proužky.

  2. Vývar ze žaludků si necháme na zalití polévky.

  3. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku, žaludky, zalijeme vývarem, přidáme česnek, majoránku a zahustíme jíškou. Podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka od kuchařky

Viděla jsem v pořadu Prostřeno a mohu říct, že je to skoro lepší než polévka z dršťek.

Komentáře k receptu Dršťková polévka z drůbežích žaludků

Tématické fráze: dršťková polévka z kuřecích žaludků dršťková polévka drzkova polevka z kurecich zaludku drštková polévka ze žaludků dršková polévka z kuřecích žaludků polévka ze žaludků držková z kuřecích žaludků držkova polevka ze žaludku polévka z žaludků dršťková polévka z žaludků dršková polévka z kuřecích kůží drždkova polevka držková ze žaludků drskova s kurecich žaludku držková polévka z žaludků držtková polévka drštkovápolévka z důbežích žaludků dršková polévka z kuřecích žaludků recept drštková z zaludku polevka z kurecich zaludku