Dršťková polévka z drůbežích žaludků

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Doba přípravy: 1 hod. 5 porcí Polévky 7 názorů

Suroviny

Drůbeží žaludky
cibule
česnek
majoránka
jíška (z hladké mouky)
sůl
pepř
červená mletá paprika
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží žaludky uvaříme (já v papiňáku), aby byly měkké, asi půl až třičtvrtě hodiny, necháme vychladnout a potom je nakrájíme na slabé proužky.

  2. Vývar ze žaludků si necháme na zalití polévky.

  3. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku, žaludky, zalijeme vývarem, přidáme česnek, majoránku a zahustíme jíškou. Podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Viděla jsem v pořadu Prostřeno a mohu říct, že je to skoro lepší než polévka z dršťek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dršťková polévka z drůbežích žaludků

Tématické fráze: dršťková polévka z kuřecích žaludků dršťková polévka drzkova polevka z kurecich zaludku drštková polévka ze žaludků dršková polévka z kuřecích žaludků polévka ze žaludků držková z kuřecích žaludků držkova polevka ze žaludku polévka z žaludků dršťková polévka z žaludků dršková polévka z kuřecích kůží drždkova polevka držková ze žaludků drskova s kurecich žaludku držková polévka z žaludků držtková polévka drštkovápolévka z důbežích žaludků dršková polévka z kuřecích žaludků recept drštková z zaludku polevka z kurecich zaludku