Pákistánská kuchyně - kuřecí ACHARI videorecept
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravila jsem si směs koření č.1 (půl lžíce cibulového semínka, půl lžíce celého fenyklu, půl lžíce černého hořčičného semínka). Do hluboké nádoby jsem dala 3 nahrubo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravila jsem si směs koření č.1 (půl lžíce cibulového semínka, půl lžíce celého fenyklu, půl lžíce černého hořčičného semínka). Do hluboké nádoby jsem dala 3 nahrubo…
Nálev: Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti -…
Připravíme sklenici (1,7l), do které budeme ukládat hotové utopence. Oloupeme cibuli, rozkrojíme na půlky a pak nakrájíme na tenké půlměsíčky. Utopenci: špekáčky…
Cizrnu dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc. Druhý den vodu slejeme (nemusíme všechnu) a dolijeme čistou vodou. Dáme na plotnu vařit, přidáme 1…
Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci oleje a ingredience na marinádu, dobře promícháme, uzavřeme a v chladu marinujeme, nejméně 30…
Rozpálíte olej v keramickém woku. Přidáte hořčičná semínka a necháte je chvíli skákat. Přidáte celý kmín a necháte pobublat a přidáte cibuli a zázvor. Teď do woku…
Ke grilovanému masu se hodí dobrá omáčka nebo dip. Jedna taková netradiční je v tomto receptu. Hořčičná semínka opražíme, smícháme s jogurtem, majonézou a dochutíme.…
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou…
Všechny suroviny na kuličky dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou konzistenci. Vodu přidáváme postupně podle potřeby. Hmota by měla být hustší, aby se kuličky daly…
Nejprve zavaříme řepu, 4 kg kupuji, abych si udělala trochu zásobu. Řepu předvařím asi 3/4 hodiny až 1 hodinu, oloupu, nakrájím na nudličky a naskládám do sklenic s…
Nakládání okurek patří k létu. Každá rodina má svůj osvědčený a oblíbený recept, na který nedá dopustit. Pro inspiraci a vyzkoušení zvolte ale občas i jiný recept. Třeba…
Vynikající jedlý dárek pro muže nebo silvestrovské pohoštění v podobě pikantních utopenců se zelím vyrobíte snadno a rychle. Téhle dobrotě odolá opravdu málokdo.…
Jednoduché bezmasé jídlo z Blízkého východu zaujme příjemnou vůní výrazného koření. Koření rozvoníme na troše oleje, přidáme rýži a ke konci vaření i červenou čočku.…
Tyto šťavnaté pečené kuličky z mletého masa v sobě skrývají křupavé kapustičky. Obě chuti k sobě pěkně ladí a navíc je doplníme zajímavým smetanovým dipem, ochuceným…
Plátky vepřové kotlety v tomto receptu dochutí netradiční marináda. Její hlavní složkou jsou tentokrát hořčičné semínko a koriandr. Po prudkém opečení na oleji necháme…
Spojení jemného baby špenátu, sladkých jahod a šťavnaté nektarinky vytváří dokonalou letní kombinaci, kterou doplňuje svěží citronovo-hořčičný dresink. Každé sousto je…
Nakládaná cuketa s paprikou je svěží a barevná pochoutka, která oživí každé jídlo. Ať už jako příloha ke grilovanému masu, součást obložené mísy nebo jen tak na chleba.…
Mladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…
Okurky patří mezi nejčastěji připravované domácí zavařeniny. Podle tohoto receptu můžete připravit vlastní chutné a křupavé okurky. Okurky naskládáme do sklenic, přidáme…