Sušenkové hromádky
Recept ještě nebyl hodnocenVločky namixujeme najemno, smícháme s pokrájenými brusinkami a ananasem, přidáme semínka, kokos a rozpuštěný med. Pořádně promícháme mixérem a přidáme tuhý sníh z bílků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vločky namixujeme najemno, smícháme s pokrájenými brusinkami a ananasem, přidáme semínka, kokos a rozpuštěný med. Pořádně promícháme mixérem a přidáme tuhý sníh z bílků…
Bramory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Cibulku včetně zelené natě nakrájíme nadrobno a orestujeme na kousku másla a olivovém oleji. Přidáme k…
Do pekárny dáme tekuté suroviny a zasypeme sypkými.Pekárnu nastavíme na program Základní. Kontrolujeme při hnětení těsto a případně doplníme vodu nebo mouku.Po pípnutí…
Do mísy dejte mouku, přidejte změklé máslo, jogurt a trošku soli. Vypracujte těsto, které zabalte do fólie a nechte chvíli odpočinout - klidně na lince. Mezitím…
Všechny ingredience, kromě kokosu, vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Po rozmixování nám vznikne tužší hmota, ze které jdou krásně tvarovat kuličky. Každou…
Instantní kávu rozpustíme ve 150 ml vody a necháme trochu zchladnout. Mezitím si do misky odvážíme vločky, oříšky a semínka. Rovnoměrně zasypeme cukrem, kakaem a skořicí…
Suché ingredience promícháme a přilijeme k tomu máslo, med a vodu. Utvoříme kuličky - placičky, nejlepší je tvořit namočenou rukou a nemusí být příliš velké, v troubě…
Kuřecí prsa nakrájíme šikmo na menší kousky, osolíme a opepříme. Smícháme všechny přísady na marinádu a přidáme řízečky. Marinujeme přes noc. Před obalením marinádu …
Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme…
Těsto můžeme dělat ručně (robotem) nebo v pekárně. Ručně: Ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého…
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások a spolu s ostatnými prísadami vypracujeme pevnejšie cesto. Necháme ho vykysnúť.Škvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku a…
Mleté jehněčí maso ochutíme solí, pepřem, kardamomem, zátarem a tymiánem. Restujeme, mírně podlijeme a asi 30 minut dusíme spolu s 0,25 kg rajčat nebo 1 protlakem…
Bokem si smícháme veškeré oříšky, jádra, plody, lupínky, sůl... vyjma čokolády.Do velkého hrnce dáme na plotýnku rozehřát máslo. Přidáme med a cukr, necháme spojit a…
Ze všech suroviny vypracujeme pevné těsto a necháme jej hodinu odležet v chladu. Rukama pak vytváříme kuličky, které mírně zploštíme do tvaru sušenky. Na mističku si…
Rohlíky: Do části vlažné vody přidáme cukr, trošku hladké mouky, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Obě mouky smícháme se solí,…
Těsto je na tyčky na jeden plech. Ve vodě s podmáslím rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme vláčné těsto, které necháme 30-45 minut odpočinout. …
Vločky v misce zalijeme vodou a necháme asi hodinu v klidu, až se všechna voda vsákne a vločky nabobtnají.Mouku smícháme se solí a kypřícím práškem, přidáme namočené…
Těsto rozválíme a rádýlkem nařežeme na slabé proužky asi 1,5 x 25cm. Omotáme kolem tyčinky jako kremroli a na plechu potíráme vajíčkem. Sýr promícháme se solí a sezamem,…
Cibuli restujeme společně s česnekem na oleji, přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na kousky. Osolíme, okořeníme dle chuti a necháme…
Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…
Na troche oleja opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme zeleninu, kurkumu, soľ a na silnejšom ohni za stáleho miešania asi 3min opražíme. Necháme prechladnúť. Potom…
Do podmáslí přidáme cukr, droždí a olej a necháme mírně vzejít. Mezitím smícháme mouky a semena a vsypeme do podmáslí, navrch přidáme sůl. Vše zpracujeme v těsto. Pokud…
Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto a necháme vykynout. Ošatku vysypeme hladkou moukou, dáme do ní zformované těsto a necháme…
Kynuté těsto si zaděláme obvyklým způsobem, po vykynutí rozdělíme na dílky, zpracujeme je do malého bochánku a rozválíme na placičky. Misky odolné vyšším teplotám…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Skladujeme cukroví: Linecké do plechové krabice, perníčky do papírové, a aby byly vláčné, přidáme k nim jednu ingredienci
Gruzínská omáčka satsivi z vlašských ořechů dodá kuřeti božskou chuť a vůni. Podávat se dá teplá i studená
Skotské sušenky shortbread se přímo rozplývají na jazyku. Víte, jak je správně upéct?