Bejrútský chléb

nedim Kuchařka: nedim

Slané pečivo 2 názory

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
1 instantní kvasnice
1 KL kmínu drceného
1 KL kmínu celého
1 KL soli
1 KL cukru
1 PL octa
375 ml vody
sezam na posypání (nemusí být)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vše vymícháme a necháme vykynout asi 30 minut. Po vykynutí ještě 1-2 minuty mícháme. Potom ho dáme do nádoby vyložené pečícím papírem, ve které těsto bude kynout do výšky, ne do šířky!! Já ho peču ve formě srnčí hřbet.
    Uděláme do těsta rýhy a necháme opět kynout přibližně 20 minut.

  2. Když těsto pořádně nakyne, můžeme posypat sezamem a vložit do silně vyhřáté trouby. Na dno trouby nezapomeneme dát nějakou nádobku s vodou, aby nebyl chléb suchý, ale byl vláčný. Pečeme 20 minut na nejsilnější stupeň, potom zmírníme.

  3. Po upečení chléb vyjmeme na mřížku a ještě horký potřeme slanou vodou. Chladíme na mřížce.

Poznámka

Recept jsem dostala od své kamarádky, která žije v Bejrútu a ráda zkouší místní recepty. Proto jsme mu doma začali říkat Bejrútský chléb :D

KL = kávová lžička

PL = polévková lžíce

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bejrútský chléb

  • nedim nedim(autor receptu)

    Jindra: Dobrý den, peče se prvních 20 minut na max a pak se na pár minut trouba zmírní. Záleží hodně na troubě. Já peču v plynové, na knoflíku mám jen velký plamínek a malý plamínek ;-) Takže začnu na velkém plamínku, po 20ti minutách prostě trošku uberu. Mrknete do trouby a uvidíte. Přeji dobrou chuť.

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Dobrý den, recept se mi líbí, ale můžete prosím uvést, na kolik stupňů se má teplota zmírnit a kolik minut se pak má chléb péct?

    Odpovědět

Tématické fráze: kolik je silně vyhrata trouba chleb