Domácí chleba s vůní saturejky

Domácí pekárna Doba přípravy: kolem 2 hodin 9 názorů

Domácí pekárna Doba přípravy: kolem 2 hodin 9 názorů

Suroviny veka, nebo pecen

250 ml mléka
100 ml zakysané smetany
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
300 g hladké chlebové mouky
200 g celozrnné žitné mouky
1 lžička sušeného česneku
2 rovné kávové lžičky saturejky
2 lžičky slunečnicových semínek
2 lžičky sezamových semínek
21 g droždí
kmín
Na potírání:
voda
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme suroviny za sebou tak, jak je napsáno a nastavíme na č.8 (příprava těsta s kynutím). Těsto vyndáme na posypaný vál, trochu prohněteme, vytvoříme veku kterou potřeme vodou s octem a posypeme kmínem.

  2. Přeneseme na pekáč, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15-20 minut kynout.

  3. Poté dáme péct do vyhřáté trouby a 2x po dobu pečení potřeme chleba.

Poznámka od kuchařky

Já chleba peču takto, protože se mi pečený z pečky nelíbí, je to takový kvádr, ale komu to nevadí, dá program i s pečením č.10.

Komentáře k receptu Domácí chleba s vůní saturejky

Tématické fráze: saturejka foto pečem pecen cz domaci chleba domácí chléb recept saturajka recepty domácí chleba recept recept na chleba pecen z domaci pekarny pečem pecen recepty pečem pecen cz podmáslový chleba domácí pečky na chleba domaci chleba s octem s bile mouky pect chleba voda s octem na chleba potírání octem na kůrku chleba