

Javorové kuře
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí stehna
- 1 jablko
- javorový sirup
- sezamové semínko
- sůl
- pepř
- kousek másla
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehna omýt, osušit, z obou stran osolit, opepřit a vložit do pekáčku vymazaného máslem. Každý díl polít 1-2 lžícemi javorového sirupu a posypat rovnoměrně, středně hustě sezamem.
Jablko nakrájet na dílky a přidat ke kuřeti.
180°C - zakryté péct 30 minut, odkryté pak dalších 40-50 minut. Pokud bude třeba, podlít občas vodou. Na konci možno přidat na pár minut pod gril.
Podávala jsem s rýží basmati, kterou jsem před vařením namočila na 40 minut do studené vody - byla pak kypřejší a také rychleji uvařená.
Poznámka od kuchařky
www.vypecky.com
Je to strááášně dobré, sirup je cítit zejména v těch jablíčkách (kterých dám příště víc, aspoň jedno celé na osobu, protože to je vážně famózní příloha!).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Javorové kuře
-
.. na to mám vážně velkou chuť ...
-
-
Anna Kocikova: ano, uznávám, není to dobrota z nejlevnějších, ale ta chuť!!! A když se narazí na akci...
-
Kamuš,vypadá to báječně,jen jsem polkla
+11
když jsem se nedávno sháněla po javorovém sirupu a viděla tu cenu v Intersparu,co chtěli za pleskačku
také jsem polkla
-
a toto je nadherny nadherny recept....urcite zrealizujem....
-
velmi zajímavé, moc se mi líbí
mě se javorý sirup nikdy nestačil zkazitneměl šanci
-
Kanyla: my tomu říkáme náhradní díly
-
spagetka: přeslazené to není, ono to steče a pak se to spojí s těma jablkama - je to fakt bájo
A k době pečení - já pekla 70, ale když jsem to měla na talíři, tak bych to ještě ráda pekla chvilku dýl... no samozřejmě každý podle své chuti a zkušenosti
srettka: taky jsem se u těch "noh" trochu zarazila, když jsem to viděla napsanéale my tomu tak prostě říkáme! Jinak mi sirup taky jednou zplesnivěl, dávám ho od té doby do ledničky a už se mi to nestalo - ale průběžně ho kontroluju, bo je to pak dost škoda, že...
-
Kuřecí nohy...
to mi přijde vtipný
dokonce tu někdo někdy psal kuřecí kýty
ale recept mooc zajímací, jen mě u toho javoráku mrzí, že jak se otevře, tak rádoby brzo začne plesnivět -
Krása
-
Jablka a vůbec ovoce s masem milujeme, sezam taky. Javorový sirup jsem teda ještě k masu nepřidávala, nevím, není to přeslazené? Ale ono to jakonby zkaramelizuje, že? Hm, vyzkouším, nakonec pro diabetika je ten sirup taky vhodný
Jen těch 70 až 80 minut se mi zdá moc dlouho, no uvidím. -
To je nádhera!!Kuře je tak fotogenické!