Makové kuličky v konopném semínku
Recept ještě nebyl hodnocenDo mixéru nasypeme pomletý mák a sušené švestky. Pokud jsou švestky přesušené, doporučuji je na půl hodinky namočit a před mixováním vymačkat nadbytečnou vodu.Mák se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mixéru nasypeme pomletý mák a sušené švestky. Pokud jsou švestky přesušené, doporučuji je na půl hodinky namočit a před mixováním vymačkat nadbytečnou vodu.Mák se…
Nejdříve musíme konopné semínko na 24 hodin namočit. Je potřebné semínko minimálně 2 krát denně propláchnout.Po 24 hodinám dáme semínka do mixéru a přidáme 500 ml litru…
Začala jsem korpusem. Bílky jsem oddělila od žloutků a ke žloutkům přidala citronovou kůru, cukr a olej. Pomocí šlehače jsem směs vyšlehala do pěny.Mouku jsem prosela a…
Houbová směs: Cibulku zpěním na oleji, přidám lisovaný česnek, krátce orestuji, zasypu houbami, zamíchám, osolím a okořením. Podusím doměkka, pak odkryji pokličku a…
Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky.Přidáme lžičku soli, agávový sirup, olej a zalijeme asi 150 ml vroucí vody.Přiklopíme a dusíme asi 10 minut.Vmícháme šťávu z…
Mandle zbavte slupek (po nějaké době namáčení to jde stejně jako po spaření), osušte a rozmixujte na moučku v mixéru (já na to používám malý mixér na koření). Mandlovou…
Do mixéru vložíme mandle (které jsme nechali přes noc namočit) a rozmixujeme.K mandlím přidáme sušené meruňky a opět mixujeme.Posledním krokem je, že přidáme do mixeru…
Kakaové máslo a kokosový olej rozehřejte ve vodní lázni. Do mixéru vlijte oleje a všechny ostatní ingredience a mixujte, dokud se nevytvoří hladká krémová hmota. Tu…
Korpus: bezlepkové piškoty rozdrtíme, smícháme s máslem a kokosovým olejem a vtlačíme lžící do formy vyložené pečícím papírem. Světlý krém: jogurt a nastrouhaného…
Vše smícháme a datlové pasty dáme tolik, aby se těsto spojilo. Pokud je těsto dost sladké a ještě drobivé, přidejte trochu vody. Natlačíme do oblíbené formy s pečícím…
Nejprve smícháme sypké suroviny na těsto, poté přidáme ostatní. Vše vlijeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Klasicky zkoušíme špejlí. Upečený korpus…
Oddělíme bílky od žloutků, do bílků dáme špetku soli a vyšleháme do sněhu.V jiné misce smícháme Matcha směs na pečení, prášek do pečiva, žloutky, mléko a skořici. Poté…
Mouku a kypřící prášek se skořicí smícháme s mlékem a necháme chvíli odstát. Když se začnou tvořit bublinky na povrchu těsta, rozehřejeme pánev. Na lžičce kokosového…
Jablko nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme, zaprášíme skořicí a přidáme trochu sirupu.Jablko opékáme do té doby, než začne karamelizovat.Podáváme s jogurtem,…
Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut. Přidejte…
Hrušky nakrájíme na kostičky, pokapeme limetkovou šťávou,přidáme koření a agávový sirup a chvíli podusíme do změknutí a puštění šťávy. Jeden plátek želatiny necháme…
V obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém…
Do mísy dáme mouku, cukr, Ramu, nasekané mandle a promícháme. Těsto rozetřeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 15 minut). Poté rozdrobíme…
Ingredience dobře prohněteme a v rukou vyválíme kuličky. Je třeba opravdu dlouho prohníst. Mám pocit, že se pak začne uvolňovat i trochu olej z mandlí a hmota krásně…
Perníčky k Vánocům prostě patří. Aby si však mohli pochutnat i ti, co mají nějaký druh potravinové alergie, máme pro ně recept na perníčky bez lepku, laktózy a bez vajec…
Vánoční perníčky, které potěší i ty, kteří vyznávají veganský styl života a rozdíl v jejich chuti od těch normálních, je téměř minimální. Po upečení jsou perníčky krásně…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Den dětí: Oslavte jej s nápaditě a stylově. Vyrobte jim želé hady, housenky z ovoce nebo domácí nanuky
Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat
Nejslavnější steakové omáčky světa: Ochutnejte pepřovou klasiku i argentinskou chimichurri