Choux au craquelin (francouzské větrníčky)
Recept ještě nebyl hodnocenPrvní si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
První si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Vepřové maso nakrájené na nudličky opékáme asi 3 minuty na jedné lžíci rostlinného oleje.Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony…
Jogurtová bublanina s borůvkami je osvěžující a lahodná pochoutka, která je navíc bez mouky. S jemnou texturou a bohatou chutí borůvek je tato bublanina ideální volbou…
Recept, který určitě každý zná, ale který nikdy neomrzí. Dozlatova usmažené řízky z mletého masa jsou voňavé díky česneku a nejlépe chutnají s vařenými brambory, nebo…
V míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Upečeme…
Horké letní dny si žádají osvěžující dobroty. Na víkendové posezení s rodinou nebo přáteli můžete připravit třeba tento lahodný smetanový mousse s čerstvými jahodami.…
Maliny opláchneme, dáme do menšího rendlíku, přidáme 130 g vody a velmi krátce povaříme, asi 3 minuty.Maliny přes husté síto - cedník propasírujeme, přidáme vanilkový i…
Sladká chilli omáčka je typická pro thajskou kuchyni. Chilli omáčky slouží jako dip k namáčení soust i jako chuťové přísady při pečení, vaření a marinování. Vlastní…
Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a…
Med a ořechy tvoří dokonalou kombinaci, která nikdy neomrzí. Tentokrát zkuste tyto dvě suroviny použít v jednoduchém moučníku. Pláty medového těsta, ořechová krusta a…
Maso nakrájíme na drobné kousky a naložíme na 10 minut do marinády.Mezitím připravíme na vaření rýži. Nakrájíme cibuli (na měsíčky) a česnek na kolečka. Do hlubší…
Jeden z nejjednodušších způsobů, jak chutně zasytit celou rodinu, to je kuřecí masová směs. Kousky masa naložíme do pikantní marinády s česnekem a druhý den je usmažíme…
Křehké máslové sušenky na první pohled zaujmou svým vzhledem. Srdíčko naplněné domácím džemem z jahod či malin skvěle doplňuje lahodné těsto, které se doslova rozplyne…
Kuřecí prsa můžeme použít předem marinovaná, ale není to nutné. Maso nakrájíme na velikost soust, lehce osolíme, opepříme a v předehřáté pánvi na oleji opečeme ze…
Cheesecake není sice naším tradičním moučníkem, ale oblibu si získal velkou. Jeho základ tvoří nadrcené sušenky smíchané s máslem. Náplň je tvarohová s citrusovou chutí…
Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po…
Pokrmy asijské kuchyně se hodí v horkých letních dnech i pro evropské destinace. Rychlá příprava, vyladěná chuť a dávka exotiky láká usednout k talíři. A dokonce nejen v…
Plátky masa nakrájíme na nudličky, okořeníme steakovým kořením nebo jen solí a pepřem, necháme stranou. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na klínky, česnek…
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husté pěny, pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku…
Šťavnaté kuřecí plátky, jemně obalené v mouce, získají na pánvi křupavý povrch. Opečená cibulka s česnekem, chilli papričkou a kapií pak se sójovou omáčkou a rajčatovou…
Pekáček 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pánvičce opatrně rozpustíme máslo na drobenku. Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a škrobem. Do…
V míse rozešleháme bílky se špetičkou soli asi 1 minutu. Přidáme pískový cukr a šleháme do tuha. Pak přidáváme žloutky jeden po druhém a šleháme asi 1 minutku. Do husté…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepře a dobře promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce a škrob a opět promícháme. V hluboké pánvi…
Čas od času není od věci připravit bezmasý pokrm. V období sklizně cuket z nich můžete uvařit skvělé kari s cizrnou, které je plné chuti, krásně voní a zároveň je velice…