Kuřecí soté s pórkem a žampiony

be.amenity Kuchařka: be.amenity

4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

600 g kuřecích prsou
1 pórek (důkladně propláchnutý a nakrájený na tenká půlkolečka, včetně zelené části)
250 g žampionů (očištěných a nakrájených na tenké plátky)
sůl
pepř
3 lžičky žluté kari pasty (nebo kari koření)
1 lžička kurkumy
1 dl suchého bílého vína
1-1,5 lžíce kukuřičného škrobu
2 dl kuřecího vývaru
200 ml smetany 12% (může být i smetana ke šlehání)
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, lehce zaprášíme čerstvě mletým pepřem a přidáme kari pastu či kari koření a kurkumu. Ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit. Přidáme žampiony a pórek a společně restujeme zhruba 3 minuty. Poté vše poprášíme kukuřičným škrobem, promícháme a zalijeme vývarem. Necháme několikrát vzkypět.

  2. Nakonec vlijeme smetanu, krátce promícháme a odstavíme.

  3. Podáváme nejlépe s rýží. Osvědčil se nám ale i kuskus, či bulgur.

Poznámka

Soté je tu spoustu, vím. Tohle je trošku jiné. Tak snad někoho zaujme ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí soté s pórkem a žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuřecí nudličky s porkem a žampiony kuřecí nudličky na kari s žampiony žampionové soté kureci s porkem kureci se zampiony a porkem krůtí soté se žampiony kureci s porkem a žampiony kureci na zampionech s porkem kureci sote na zampionech kuřecí nudličky na kari s pórkem kuřecí soté krémová kuřecí prsa s porkem a žampiony kuřecí soté se žampiony na kari žampiony pórek kuřecí sote na kari s žampiony kuřecí sote na kari se žampiony kure s porkem a zampiony kari kuřecí nudličky se žampiony a pórkem kuřecí soté s pórkem a s rýží kuřecí soté na kari

Zapomněl/a jsem heslo