Brambory s hlávkovým zelím
Recept ještě nebyl hodnocenZelí = hlávkovú kapustu nakrájame na rezance a dáme variť s korením do osolenej vody (len aby bola prikrytá). Očistené zemiaky dáme variť s rascou do osolenej vody.Keď…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí = hlávkovú kapustu nakrájame na rezance a dáme variť s korením do osolenej vody (len aby bola prikrytá). Očistené zemiaky dáme variť s rascou do osolenej vody.Keď…
Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty. Na hlubší pánvi vysmažíme slaninu na malé kostičky, vyjmeme na talířek…
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.Mrkev nakrájíme na slabé proužky, jarní cibulku na drobno, žampiony a Hermelín na plátky.Masíčko osolíme, opepříme. Klademe na něj…
Vejce rozklepneme do větší misky a lehce rozkvedláme. Přilijeme do směsi smetanu a ještě lehce promícháme, aby se smetana s vejci pěkně spojila. Lehce osolíme. Na…
Dršťky důkladně umyjeme ve studené vodě a dáme vařit. Vaříme asi 5 minut, scedíme, dršťky propláchneme studenou vodou a dáme opět vařit na 5 minut a opakujeme ještě…
Maso si nakrájím na větší kousky, osolím, opeřím a vložím do marinády. Tu si připravím ze vajec, papriky, kurkumy, škrobu a trochu soli. Nechám v ní alespoň hodinu…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, posypeme grilovacím kořením, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu- nejlépe anglickou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na mesíčky,…
Maso naklepeme. Osolime, opepříme, potreme prolisovanym cesnekem a dame plátky slaniny.V panvicce rozpalime olej s kouskem masla. Pridame cibuli na kosticky a…
Brambory uvaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Noky překrojíme na polovinu. Slaninu pokrájíme na plátky. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Vše promícháme s…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Tvaroh osolíme, opepříme, přidáme papriku, na drobno krájenou bílou část cibulky a dobře zamícháme, ochutnáme a dochutíme dle vlastní chuti! Kulaté těsto vložíme do…
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do marinády uložíme do druhého dne. Brambory omyjeme a nařízneme asi do poloviny.Do zářezů vetřeme sůl a pepř.…
Papriky očistíme, abychom je mohli plnit. Nadrobno pokrájíme cibulku a v míse smícháme s mletým masem a vejcem. Přidáme , dobře propranou rýží zhruba 1 - 2 sáčky. Rýži…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše řádně promícháme. Ne…
Maso pomeleme, cibuli, kapii a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, rohlík pokrájíme na kolečka, zalijeme smetanou Rama a necháme ho zcela rozmočit…
Nejdříve si uvařím brokolici do měkka. Mezitím si slaninu nakrájím na kostičky a orestuji ji do zlatova na pánvi. Hotovou slaninu dám do připravené mísy na salát.Do…
Vynikající lehká večeře, nebo spíše předkrm napodobující středomořský styl. Opečená slanina a kuřecí steak nás sice vrátí do naší české kuchyně, ale zase alespoň…
Opláchnuté maso osolíme, mírně opepříme a nakrájíme na tenčí nudličky. Slaninu a papriku si nakrájíme na špalíčky, cibuli na půlměsíčky, naloženou cibulku necháme v…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…
Rychlý a výživný bezmasý oběd pro běžný den. Karbanátky budou dobré z čočky i hrachu. Talíř si doplníme čerstvou zeleninou. A protože jsme ušetřili čas můžeme se pustit…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Kuřecí špalíčky na divoko jsou lahodné a šťavnaté kousky kuřecího masa ve směsi koření a zeleniny. Díky pomalému dušení získávají bohatou chuť s lehkým nádechem…
Houbaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte tedy toto nevšední…