Játrové špízy

recepty73 Kuchař: recepty73

Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
játra drůbeží, králičí, vepřová...
menší cibule
česnek
uzený špek
slanina Váhalova, anglická...
kvalitní špekáčky nebo vepřové klobásy
sádlo nebo olej na smažení
sůl
pepř mletý nebo jiné námi oblíbené koření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a pokrájíme na sousta. Vepřová či hovězí nejprve na plátky pak na čtverce. Cibuli, větší stroužky česneku, špek, špekáčky a slaninu na plátky. Vše napichujeme střídavě na jehlice nebo špejle s hrotem. Po naplnění špejlí špízy osolíme a okořeníme dle chuti a v pánvi nebo na grilu je ze všech stran osmažíme dozlatova. Pokud věříme pověrám, že játra se před tepelnou úpravou nesolí, můžeme je po osmažení pokapat sojovou či worcesterovou omáčkou.

  2. Kdo má rád zeleninu, může do špízů vložit i plátky papriky nebo cukety.

  3. Podáváme s bramborem, kaší, hranolky, chlebem...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Játrové špízy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovezi jatra na špízy játrové spizy hovězí játra spizy recept na jatrovou klobásy

Zapomněl/a jsem heslo