Polévka s lososem

Denisa Kuchařka:

Polévky 1 názor

21

Suroviny

250 g bílého chřestu
250 g zeleného chřestu
sůl
1 l vody
1 tvrdá houska
1/2 oloupaného citronu
1/2 lžíčky cukru
2 jarní cibulky
50 g másla
100 g hladké mouky
pepř
špetka muškatového oříšku
200 g lososa (- filety)
200 ml smetany 33%
kopr na ozdobu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl.

  2. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme.

  3. Pak chřest nakrájíme na kolečka a vložíme do vody s půlkou citronu. Ochutíme solí a cukrem.

  4. Asi 6 min. povaříme a chřest vyndáme.

  5. Cibulku nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na másle.

  6. Zaprašíme moukou a zalijeme vývarem z chřestu. Osolíme, opepříme a okořeníme muškatovým oříškem. Pozvolna vaříme 20 minut.

  7. Lososa nakrájíme na nudličky a osolíme. Pak rybu vložíme do vývaru spolu s chřestem. Polévku zjemníme smetanou. Na mírném ohni vaříme ještě 3 min. Ozdobíme koprem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka s lososem

  • Bibinka Bibinka

    Denisko, nic ve zlém, ale opakovat polévku zřejmně nebudu-pro nás byla do hořka z chřestu a to není náš šálek kávy, ale ten losos tam byl dobrej a trochu jí zlepšil chuť.;-) Někomu to tak může chutnat:-! Dávám ti fotky a 1.bod:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo