Smetanová tarhoňa s krůtou a brokolicí

cathleen Kuchařka: cathleen

Těstoviny 0 názorů

Suroviny

500 g krůtího (kuřecího) ořezu
500 g tarhoně
500 g brokolice
250 ml smetany 33%
sůl
pepř
1-2 stroužky česneku
cibule
olej
(možno i kousek másla)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní osolené a opepřené kousky masa.

  2. Přihodíme na kousky krájené košťály brokolice, krájený česnek, přilijeme smetanu a chvíli povaříme.

  3. Tarhoňu si odměříme na hrnky - kvůli odhadu množství vody a ve větším hrnci ji osmahneme na oleji dohněda. Přidáme smetanovou masovou směs, zbylé růžičky brokolice a zalijeme vřící vodou (na 1 hrneček tarhoně dáme 1,5 hrnečku vody). Pokud přihodíme i kousek másla, bude jídlo jemnější.

  4. S citem jídlo osolíme, pomícháme a asi 5-7 minut vaříme pod pokličkou. Pak, stále zakryté, vypneme a necháme asi 20 minut dojít.

Poznámka

Nejsilnější košťál brokolice potřebuje trochu oloupat od dřevnatého okraje, jinak použiji brokolici úplně celou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanová tarhoňa s krůtou a brokolicí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: smetanová tarhoňa recepty z tarhoně tarhońa s krůtím masem smetanová tarhońa s kuřecími kousky na žampiónech výborný recept na tarhoně tarhona se smetanou tarhoňa s kuřecím masem a smetanou tarhoňa s tuňákem smetanova tarhona s krutim masem tarhona s kuřecím masem a brokolicí smetanová tarhoňa s krůtím masem a brokolicí smetanová tarhoňa s kuřecím masem a smetanou smetanova tarhona s kurecim masem

Zapomněl/a jsem heslo