Koprová smetanová omáčka

Luucca Kuchařka: Luucca

Omáčky 3 názory

Suroviny

Na omáčku:
100 g másla
2 PL hladké mouky
1 l plnotučného mléka
1 smetana 33%
1 hrst čerstvého kopru
sůl
citrónová šťáva z 1 citrónu
1 PL cukru
Knedlíky:
450 g polohrubé mouky
200 ml vlažného mléka
1 kostka droždí
1 KL cukru
2 KL soli
1 vejce
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme těsto, které necháme cca hodinu kynout.
    Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 části a vytvoříme knedlíky, které vaříme nad párou.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku, jen krátce osmahneme, aby neztmavla. Přidáme mléko a vaříme 15 minut. Přidáme jemně nakrájený čerstvý kopr a vypneme plamen. Omáčku dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou. Kdo má rád, může přidat 33% smetanu, omáčka je potom krémovější.
    Podáváme s vařeným vejcem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koprová smetanová omáčka

  • casino casino

    cathleen:
    No a já bych ještě řek´, že na litránek mlíka bude tak 80g máslíčka a 80g mouky :-)
    ...ale fotečka se podařila :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Množství surovin z Postupu - litr mléka atd. vepiš do Surovin, prosím. V Postupu je nikdo hledat nebude.
    Podívej se, jak tu máme recepty psané a ty svoje piš stejným způsobem, prosím ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Koprovka? Tak tu tu ještě nemáme! :-O

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo