Karamelové tartaletky s čokoládou

Suroviny 50 ks

Korpus košíčků:
2 žloutky
240 g másla
1 vanilkový cukr
360 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
kůra z půlky citronu
Na karamel:
220 g cukru krystal
100 g másla
150 g smetany 33%
špetka soli
Čokoládová ganache:
150 g čokolády 72%
150 g smetany
sekané ořechy na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme těsto na košíčky. Všechny ingredience spojíme, zabalíme do folie a necháme do druhého dne uležet.
    Následující den vezmeme košíčkové formičky, do kterých dáme těsto, ale jen po stranách. Košíček nesmí být vyplněný celý, musí v něm být důlek vyplněný těstem.
    Natlačíme těsto do košíčků a dáme péct na 180 stupňů na 10 minut. Poté košíčky vyndáme z formiček a připravíme karamel a čokoládovou ganache.

  2. Na tekutý karamel si vezmeme hrnec, kam vsypeme cukr, který na mírném ohni za stálého míchání zkaramelizujeme (musí být tekutý). Poté do hrnce opatrně přidáváme máslo a pak smetanu a špetku soli. Za stálého míchání vznikne tekutý karamel. Naléváme jej do vychladlých košíčků a dáme na chvíli do lednice, než přidáme poslední vrstvu.

  3. Na čokoládovou ganache ohřejeme smetanu, do ní vložíme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté promícháme a čokoládovou ganache přelíváme karamel v košíčcích. Nakonec ozdobíme sekanými ořechy a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu Karamelové tartaletky s čokoládou

K receptu nejsou žádné komentáře.