Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 120 minut 5-6 porcí Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

900 g libovějšího vepřového bůčku bez kosti
100 ml smetany 33%
2 rohlíky staré 1 až 2 dny
2 vejce
4 lahůdkové cibulky (bílou i zelenou část)
1 červenou papriku
3 prolisované stroužky česneku
mletý pepř
sůl
Dále budeme potřebovat:
1 lžičku celého kmínu
2 lžíce oleje
1 drobně nakrájenou cibuli
5 na plátky nakrájených stroužků česneku
vodu na podlévání
nit na zajištění kapsy
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. V hlubší míse vidličkou rozšleháme žloutky se smetanou a špetkou soli. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme 10 minut nasáknout.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Barevnou papriku a lahůdkové cibulky nakrájíme a přidáme k nasáknutému pečivu. Přidáme špetku pepře, sníh a vše promícháme.

  3. Do opláchnutého a osušeného bůčku prořízneme ostrým delším nožem otvor/kapsu pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a do masa uvnitř i na povrchu vetřeme sůl.

  4. Kapsu naplníme náplní, otvor zajistíme jehlou na závitky, nebo zašijeme a pro lepší držení tvaru můžeme ještě bůček utáhnout nití.

  5. Do kastrolu, nebo pekáčku dáme cibuli a česnek, bůček položíme kůží dolů, posypeme kmínem a podlijeme trochou horké vody. Přiklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 80 minut za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou.

  6. Poté vytáhneme kastrol z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a do šťávy seškrábeme výpečky z okraje kastrolu. Malinko podlijeme, opět vložíme do trouby a pod poklicí pečeme 40 minut.

  7. 20 minut před koncem poklici odstraníme a za občasného přelévání šťávou dopečeme doměkka.

  8. Po upečení odstraníme nitě a bůček nakrájíme na porce. Podáváme teplé, například s bramborem a se zelím, ale hodí se i po studenu.

Poznámka

Pokud si chceme zkrátit čas pečení, můžeme bůček předem podusit v papiňáku. Do papiňáku dáme na rozehřátý olej osmahnout cibuli s česnekem a kmínem.

Poté do hrnce vložíme ze všech stran zatáhnout naplněný bůček, který ke konci otočíme nakrájenou kůží dospod hrnce. Podlijeme 200ml horké vody, osolíme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 25minut.

Po ochlazení hrnec otevřeme a vše přendáme do kastrolu vhodného k pečení. Bůček necháme kůží nahoru, dáme do předehřáté trouby a za častého přelévání šťávou pečeme cca 30minut do měkka.

http://www.toprecepty.cz/recept/22971-zazvorovy-bu...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Pavel Vaner:Děkuji;-):-K

    Odpovědět

  • Pavel Vaner Pavel Vaner(neregistrovaný)

    Jojojo.Tohle můžu.úplně super.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem za komentáře i hodnocení děkuji:-K


    ota:Na Karolínu se sice nedívám:-8ale náplní do bůčku je hrozně moc:yes:Já vždy plním podle toho,co zrovna mám doma v ledničce.Nikdy neplánuji dopředu:-)Prostě když honí mlsná,tak jede sporák na 100%;-)Děkuji:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p krása:yes::-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Drahuško, Ty mi děláš chutě. Vypadá tato bůčková kapsa luxusně:yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • Jiří Žilavý Jiří Žilavý(neregistrovaný)

    Je mi 70,neměl bych asi mastné,ale tento bůček si udělám.

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Tak jsem se díval dne na Karolinu a měla stejný recept.
    Ale bůček je vždy jednička, dobře promastí cévy.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nádhera, Aničko, ale chuť si musím nechat zajít, protože s bůčkem bych doma nepochodila, leda bych použila jiný kus z vepře:yes:

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25

    vyborný recept už se mi zbýhají sliny.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    klukodvody: pravda pravdoucí - máš recht:yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    No dámy a pánové, nevím jak kdo, ale dobrý bůček je nade vše. Nějak si myslím, že při všech těch bio a semínkách se v 71 letech asi nebudu předělávat. Super receptík. Něco jiného je, když to fakt nejde. :-K:-K:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • kumbayo kumbayo(neregistrovaný)

    Absolutně to nemá chybu. Spolu se selskou roládou jsou to jedny z nejlepších jídel z bůčku. Přidal bych i fotky co má junior "z postupu prací" když vaří.:-):yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Anna Kocikova: sem s tou kapsou!:-)):-))

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Anna Kocikova::yes::yes::-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: buckova kapsa vepřová kapsa s nádivkou karolína domácí kuchařka plněný bůček kapsa z bucku plněná bůčková kapsa pečený bucek kapsa plněná bůčková špička bůček kapsa bůčková roláda s nádivkou karolína domácí kuchařka 31.10.2015 pečeny buček s nádivkou karolína vepřová kapsa bucek vepřová špička s nádivkou vepřové kapsy z nádívkou buček-kapsa recept nadívaná bůčková špička nadívaná kapsa bůčku bůčková roláda plněná rohlíkama karolína domácí kuchařka buček bučková kapsa recepty

Zapomněl/a jsem heslo