Studený salát ze špekáčků
Recept ještě nebyl hodnocenMajonézu, jogurt a bílý pepř důkladně promícháme tak, aby vznikl krásně hladký dresink.Špekáčky oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka vyhovující…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Majonézu, jogurt a bílý pepř důkladně promícháme tak, aby vznikl krásně hladký dresink.Špekáčky oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka vyhovující…
1. Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme. 2. Plátek potřeme plnotučnou hořčicí. 3. Na to poklademe špalíček špeku, 1/4 vejce, špalíček špekáčku a špalíček…
V míse promícháme mražené fazolky s kečupem, proužky cibule a hořčicí, nandáme do zapékací misky, nahoru rozložíme přepůlené a pokrájené špekáčky. Zalijeme pivem a…
Špekáčiky poprerezujeme priečne aj pozľžne dookola, s medzerami asi 5 mm. Narezané špekáčiky dáme na tanier, zakryjeme a dáme na 2 min na 850 W do mikrovlnky. Potom…
Sóju uvaríme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme na hranolky narezanú mrkvu a na rezance narezanú kapustu. Opražíme asi 5 minút. Pridáme na kocky narezané…
Tvarůžky, cibuli a špekáček nakrájíme, přidáme hořčici a lžičku oleje. Promícháme.Papriky rozkrojíme, zbavíme vnitřku a naplníme.Dáme do zapékací mísy a pečeme asi 20…
Na tuku zpěníme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme nakrájený pórek a osmažíme. Rozpustíme lžičku sladké papriky, zalijeme vodou, přidáme špekáčky pokrájené na kolečka,…
Horní krůtí stehno vykostíme, postupným nařezáváním rozprostřeme na plát a naklepeme.Maso posolíme, opepříme a potřeme mletými paprikami. Pokryjeme vaječinou a poklademe…
Brambory nakrájíme na drobno a dáme do hrnce, mezi tím si nakrájíme pórek na kolečka a špekáčky na kostičky. Na oleji opečeme pórek se špekáčkem a pokrájenou paprikou na…
Svaříme nálev a necháme vychladnout.Špekáčky oloupeme, nařízneme, vkládáme do nich plátky cibule. V řezu je můžeme lehce potřít (dijonskou) hořčicí.Potřeme je směsí…
Špekáčky oloupeme a překrojíme napůl, po vrchu nakrájíme do křížku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá půl kolečka.Špekáčky vložíme do pekáčku, zasypeme cibulí,…
V hrnci smícháme 15 lžic vody ( 1,5 dl ), 5 lžic octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worčestru, 2 lžíce hořčice, 5 celých kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 nové kořeni, malou…
nálev - 0,4 l vody 0,4 litru octu, 4 zrníčka pepře, 6 zrníček nového koření, 2 PL soli, 2 hřebíčky, 4 jalovce, 4 bobkové listy, špetka zázvoru, anýzu, fenyklu, tymián …
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.Špekáčky pokrájíme na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kousky. Uzeninu, brambory, cibule a papriku střídavě napichujeme na…
Huby namočíme na 1 hodinu do vody. Potom scedíme. Mäso a paradajky narežeme na kocky, špekačky na štvrťkolieska, papriku na rezance. Osolíme, jemne okoreníme, pridáme…
Slaninu narežeme na kocky a spolu s narezanou cibuľou orestujeme. Pridáme narezané špekáčiky a krátko opražíme. Pridáme narezaný kel, osolíme, okoreníme, podlejeme…
Do hrnce dáme vařit vodu na špagety.Mezitím si nakrájíme špekáčky ( párky ) na kolečka.Kolečka uzeniny protáhneme cca 5 kusy špaget. Kolečko umístíme přibližně do…
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu a trošku pepře.…
Buřty oloupeme a nakrájíme na kostky.To samé uděláme s vejci. Těm dopřejeme výhodu vaření a na tvrdo je uvaříme a necháme vychladnout.Přidáme majonézu, promícháme a dáme…
Rajčata, špekáčky a cibuli nakrájíme na kostičky.Přidáme sůl, pepř, lžičku cukru. Vše spojíme majonézou.Necháme odležet v lednici.
Brambory oloupeme a nakrájíme na takové pseudohranolky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké. Vaříme 10 minut v osolené vodě. Pak studenou vodou propláchneme. Nakrájíme…
Špekáčky oloupejte a udělejte do nich podélně z jedné strany 3 hlubší zářezy. Neprořízněte až do konce. Okurky nakrájejte na tenčí proužky, cibuli na klínky. Rozevřete…
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky také nakrájíme na kostičky.Na oleji v remosce zpěníme cibuli až pak přidáme…
Z jednoho konce klobásky ukrojíme konec na ocásek a druhý konec na uši, který ještě překrojíme. Ze zbylých klobás nakrájíme kousky na nožičky. Malé kousky špejlí…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Čalamáda „ve vlastní šťávě“ má lehce kyselou pikantní chuť, je skvělou přílohou k masu a zavařená vydrží i několik let
Hubnutí žen po padesátce má svá pravidla, říká Margit Slimáková. Nejvíce škodí opakované diety, varuje expertka
Vaječná tlačenka může být lahůdkou: Když dodržíte správný postup, snadno ji vyndáte z formy a nerozpadne se