Utopenci s křenem

citromail Kuchař: citromail

Doba přípravy: 60 16 porcí Předkrmy 5 názorů

Suroviny

16 krůtích špekáčků (nebo telecích párků)
6 větších cibulí
1 zelená sladká paprika
strouhaný křen
feferonky
olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nálev - 0,4 l vody 0,4 litru octu, 4 zrníčka pepře, 6 zrníček nového koření, 2 PL soli, 2 hřebíčky, 4 jalovce, 4 bobkové listy, špetka zázvoru, anýzu, fenyklu, tymián.

  2. Postup - špekáčky oloupat, rozpůlit, okořenit, opaprikovat, vložit do nich kolečka cibule, strouhaný křen, na nudličky nakrájenou papriku a spojit špejlí.

  3. Zbytek cibule sypeme mezi špekáčky když je natěsno ukládáme do nádoby, nejčastěji do velké zavařovačky nebo do kameňáčku.

  4. Po dobrém utěsnění ještě zajistíme, aby obsah po zalití nevyplaval.

  5. Zaléváme teplým, ne však horkým nálevem až po vrchní vrstvu cibulky, pak na nálev nalijeme olej asi v centimetrové vrstvě, ten jednak zabrání odpařování a jednak uzavře přístup vzduchu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 244 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci s křenem

  • citromail citromail(autor receptu)

    A málem bych zapoměl, díky za fotky.

    Odpovědět

  • citromail citromail(neregistrovaný)

    Jestli máte drůbeží špekáčky, těm stačí 4-5 dní, provázkem vázané pravé vepřové špekáčky a telecí párky zrají o 3-4 dny déle. To jsou ale muka kolem toho chodit každý den a odolávat pokušení, jestli užžžžžž! Nevím, jak ostatní, ale já teda vydržím 3 dny a už odebírám testovací vzorek, a vždy mně překvapí, jak je vynikající ten posledný kousek...:-)):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dnes jsem je naložila, poslala obrázky a mám dotaz - jak dlouho by měly být naložené?
    Děkuji za odpověď, sama nemám žádnou představu...:-8

    Odpovědět

  • citromail citromail(autor receptu)

    Teď vymizeli, ale byli v Penny ještě předloni. Já osobně mám nejraději ty klasické vepřové, provázkem vázané. Sice dýl zrají, ale stojí to za počkání

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já osobně krůtí špekáčky neviděla (drůbeží - kde bylo různé složení jo), telecí párky jsem taky viděla....

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: utopenci jak dlouho zrají utopenci utopenci se zelim a krenem naložení křenu utopenec s křenem recept na utopence z ohnivého kuřete fazole s křenem předkrmy recepty utopenci zalité teplým lákem recept utopenci utopenci složení naloženi křen utopenci doba sterilizovane utopenci utopenci recept utopenci z ohnivého kuřete recept utopenci s teplym nalevem utopenci na 3 litry drůbeží špekáčky s cibulí křen strouhaný recepty

Zapomněl/a jsem heslo