Žižkovští utopenci

Jajina Kuchařka: Jajina

Studená kuchyně 3 názory

Suroviny

15 špekáčků
2 lžíce nastrouhané mrkve
plnotučná hořčice
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
40 kuliček pepře
2 pokrájené feferonky
4 sterilované okurky podélně nakrájené
8 stroužků česneku nakrájených na plátky
ocet
nálev z Deka
oslazený 5 tabletami sacharinu
4 - 6 středně velkých cibulí nakrájených na kolečka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich plátky česneku.

  2. Do sklenice klademe vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, cibule a koření. Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstvu tvoří cibule.

  3. Uvaříme nálev z Deka podle návodu na sáčku, přidáme umělé sladidlo, nálev necháme vychladnout a po vychladnutí do něj přidáme ještě 1- 1,5 dl octa.

  4. Nálevem zalijeme špekáčky, které necháme 7 - 10 dní odležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 320 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žižkovští utopenci

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Dotaz - pomoc Dotaz - pomoc(neregistrovaný)

    Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    No to je zajímavý recept na utopence. Musím vyzkoušet a dávám bodík:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: navod na utopence utopenci navod utopenci deko utopenci recept deko žižkovský utopenec žižkovský utopenci sterilovaní utopenci recept na žižkovské utopence nej recepty utopenci utopenci z deka žižkovské utopence nálev na utopence z deka utopenci v deku nálev na utopence utopenci recept utopenci sterilovaní utopenci nej utopenci žiškovští utopenci žižkovské utopenci

Zapomněl/a jsem heslo