Exotika na talíři: Karibská kuchyně a recepty s vůní dalekých krajin
Bílé, písčité pláže, teplé, azurové moře a pocit, že se život na chvíli zastavil. Mezi typické suroviny karibské kuchyně patří rýže, fazole, batáty a maniok, dáletaké plantainy – zeleninové banány. Milují tady kokos a pijí rum, který přidávají i do jídla, a to jak do slaných, tak sladkých receptů.
Co se týče kořenění a dochucování, prim v karibské gastronomii hraje pikantní chilli, využívá se česnek a běžný je i koriandr. Dohromady se scházejí v olivové marinádě, do které karibští kuchaři máčejí prakticky vše, co chtějí tepelně zpracovat.
Byla řeč o rumu – Karibik je rájem míchaných koktejlů. Dejte si někdy jejich tradiční a výborné daiquiri z kvalitního rumu, limetové šťávy, cukru a ledové tříště a nechte se okouzlit! Osvěžující je rovněž slavné mojito nebo třeba anansová piňa colada.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 3 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 13 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 15 hodinami