Červená čočka se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme čočku, osolíme.Ve velké pánvi na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou šalotku a česnek, přidáme kmín a necháme rozvonět.Přidáme čočku a špenát, ten necháme jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme čočku, osolíme.Ve velké pánvi na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou šalotku a česnek, přidáme kmín a necháme rozvonět.Přidáme čočku a špenát, ten necháme jen…
Letní počasí s sebou nese poznávání cizích krajů i jídelníčků. Jídla řecké kuchyně jsou natolik úžasná, že stojí za to je zkusit připravit i u nás. Rýže po řecku není…
Jednou za čas přijde den, kdy nemáte chuť stát dlouho u plotny, ale je potřeba připravit jídlo. Jednoduchý, rychlý a ještě chutný pokrm vykouzlíte díky tomuto receptu.…
Ochutnejte tuto sytou polévkou s houbami, která spojuje svěžest špenátu s bohatou chutí a vůní hub. Tato lahodná polévka je plná výživných látek, které vaše tělo…
Šťavnatá dobře ochucená sekaná bude chutnat ještě lépe, když do ní přidáme trochu nasekaného špenátu. Díky němu bude i pěkně vypadat na talíři. Podávat ji můžeme třeba s…
Kuře omyjeme, osušíme a vykostíme. Ti nešikovnější, ale mazanější, požádají o tuto činnost např. manžela ( manželku, přítele.. prostě toho, koho mají po ruce ) Vykostěné…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Játra kuchyňsky upravíme a zprudka s obou stran na kachním sádle orestujeme.Baby špenát omyjeme, zbavíme stonků, krátce spaříme a vhodíme jej na pánev k jatrům…
Lilek nakrájíme na asi 3mm tenké plátky, posolíme a necháme vypotit asi půl hodiny. V pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme rostlinný sýrový tuk a zesklovatíme na něm…
Dýňové noky Rozpálíme si troubu na 200°. Máslovou dýni nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do změknutí (zhruba 40 minut). Chvilku…
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek (asi dvě minuty), přidáme špenátové lístky a necháme je zavadnout. Osolíme, odpaříme veškerou tekutinu…
Cibuli překrojte a nakrájejte na tenké proužky, česnek na tenké plátky, cherry rajčátka na čtvrtky.Do hrnce dejte vývar, přidejte vše ostatní kromě špenátu, přikryjte a…
Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, slijeme a necháme trochu oschnout (po mokrých by pesto sklouzlo a neobalilo by je). Veškeré suroviny rozmixujeme…
Olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi. Zprudka na něm opečte osolené a opepřené kousky ryby, nejprve masitou stranou dolů, 5 minut z každé strany. Vyjměte a dejte stranou…
Na másle zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme nastrouhané ředkvičky a listy špenátu. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Vše podusíme a rozmixujeme tyčovým…
Nejprve dáme vařit vodu na těstoviny a mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a kuřecí maso na kostičky (velikost záleží na vás). Když se vaří voda na těstoviny, tak dáme na…
Zeleninu i maso očistíme a dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny. Papriku a cuketu nakrájíme na kostky, cibulku na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme nebo…
Špagety uvařte do měkka.Do mixéru vložte očištěné avokádo a všechny zbylé ingredience na omáčku (cottage, špenát, lahůdkové droždí, olivový olej, šťávu z citrónu, koření…
Z mouky, vajec a trochy vody vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte asi 30 minut uležet v lednici. Z těsta vyválejte na pomoučeném vále tenký…
V misce důkladně prošleháme všechny suroviny na dresink tak, aby se rozpustil cukr.V míse nebo na talíři promícháme špenátové listy, přepůlené jahody a na tenká kolečka…
Letní horka inspirují k vaření lehkých jídel. Rýže a zelenina jsou proto ideální volba. V kombinaci s citronem a bylinkami objevíte netradiční a velmi zajímavou chuť.…
Kuřecí závitky plněné baby špenátem jsou krásně barevné a opravdu chutné. Jsou jednoduché a rychlé na přípravu a zvládne je opravdu každý. Přílohu si každý zvolí sám,…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka.Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a ponecháme stranou.Moravské uzené nebo šunku (nebo libovější slaninu) nakrájíme…
2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme, jakmile zesklovatí, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 12:44