Krůtí roládky s omeletou, špenátem a slaninou

Drůbeží maso Doba přípravy: 35 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 35 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

3 řízky z krůtích prsou
2 vejce
6 plátků anglické slaniny
hrst baby špenátu
1 lžíce hořčice
směs koření na steaky (domácí nebo koupená)
sůl (pokud máme domácí směs)
2-3 lžičky hladké mouky
2 lžíce másla
1 lžička olivového oleje
drůbeží vývar
Volitelné:
žampiony
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme špetičkou soli, vidličkou mírně rozkvedláme a na pánvi necháme srazit omeletu. Přiklopíme na půl minuty poklicí a sundáme stranou na talíř.
    Zapneme troubu na 190°C.

  2. Krůtí řízky lehce naklepeme, posypeme kořením a pokud máme domácí směs, tak osolíme z obou stran.
    Každý řízek potřeme 1/3 hořčice, poklademe dvěma plátky anglické slaniny. Omeletu rozkrojíme na 3 části a rozdělíme je na slaninu. Nakonec na každý plátek dáme 1/3 špenátu. Plátky pevně svineme, spojíme jehlami na maso nebo párátky. Takto upravené roládky lehce poprášíme moukou.

  3. V hluboké pánvi, kterou lze dát do trouby, rozehřejeme máslo s olejem a roládky ze všech stran opečeme. Poté je podlijeme cca 100 ml vývaru, dáme zakryté do trouby a pečeme 20-25 minut do změknutí masa. Podle potřeby ještě podlijeme. Podáváme s bramborami a zeleninovým nebo ovocným salátem. Kdo má rád, může pro změnu přidat ještě plátky žampionů restované zvlášť na másle.

Komentáře k receptu Krůtí roládky s omeletou, špenátem a slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.