Podzimní dýňový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenMezi nejoblíbenější podzimní suroviny patří bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnících. Dýňový koláč se zakysanou smetanou vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi nejoblíbenější podzimní suroviny patří bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnících. Dýňový koláč se zakysanou smetanou vás…
Někdy stačí pár surovin a troška šikovnosti a krásný moučník je během chvilky na stole. Jablíčka vykrájená z listového těsta jsou zdobená plátky jablek a ochucená…
Přebytky hrušek snadno zpracujete do lahodných hruškových povidel. Využijete je pak zejména jako náplň při přípravě koláčů a dalších moučníků. Pokud tedy máte bohatou…
Zelný salát se strouhanou mrkví a sladkokyselou zálivkou je perfektním doplněním vitamínů zejména v podzimním a zimním období. Podávat ho můžete k třeba k pečenému masu…
Medvědí chaloupky jsou hravé a roztomilé nejen na vánočním stole. Křehké sušenky tvoří malé domečky, jež se po slepení a ozdobení promění v pohádkové mini stavby.…
Kynuté svatomartinské rohlíky s makovou náplní zmizí ze stolu mrknutím oka. Jsou dozlatova upečené a na první pohled neodolatelné. Nadýchané těsto s vláčnou náplní je…
Omytá jablka nakrájíme na tenké klínky a ihned pokapeme citronovou šťávou.Ořechy nasekáme na hrubo. Brusinky můžeme chvíli předem namočit do rumu, ale není to nutné…
Lehký a svěží salátek z kedlubny, mrkve a vajec propojuje tvaroh, sýr a majonéza. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, pořádně odleželý a vychlazený z lednice. Ozdobit ho…
Salát z quinoy s pečenou dýní a fetou je lehký a výživný pokrm. Quinoa dodává bílkoviny a vlákninu, zatímco dýně, feta, semínka a hořčičná zálivka vytvářejí lahodnou…
Plněné sladké bochánky vyžadují trochu trpělivosti, ale odměnou je však krásně nadýchaný, voňavý moučník. Bochánky plněné povidly a ozdobené jemnou citronovou polevou…
Banánový fitness chlebíček je ideální, když potřebujeme do jídelníčku doplnit bílkoviny, ale zároveň máme chuť na něco sladkého. Banán dodá tomuto dezertu nebo svačině…
Letní ovocný salát je vitamínová bomba jako stvořená do horkých dní. Ideální je podávat jej vychlazený nebo na něj použít mražené ovoce. Dochucený kokosovým likérem je…
Slívový kompot je skvělý způsob, jak si uchovat sladkou chuť švestek či blum na chladnější měsíce. Díky jednoduchému cukrovému nálevu získají plody jemně nasládlou chuť…
V horkých letních dnech se můžeme osvěžit dobrou zmrzlinou. Připravíme ji ze žlutého melounu, provoníme výrazným kořením a osladíme javorovým sirupem. Ve zmrzlině…
Rozpustíme marshmallows s citrónovou šťávou, vodou, tukem 1 a kyselinou citrónovou. Budeme rozpouštět v mikrovlnné troubě nebo nad parou, v mikrovlnné troubě budeme…
Lahodný domácí džem z višní a jahod spojuje sladkost jahod s jemně nakyslou chutí višní. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo, do jogurtu nebo jako náplň do dezertů. Džem…
Skvělý tip na slavnostní pohoštění či občerstvení, jehož příprava zabere jen chvilku času, ale zachutná úplně všem. Lososové rolky z tortill, plněné jemným krémem z…
Šťavnaté švestky s nádechem citronu promění koláč v jednoduchou, ale lahodnou pochoutku. Dozlatova upečený a posypaný cukrem, potěší celou rodinu, voní po kuchyni a láká…
Hruškový džem s vínem a kořením je sladká pochoutka plná vůní podzimu. Zralé hrušky se propojí s jemným bílým vínem, skořicí a badyánem, citron dodá svěžest. Výsledkem…
Nekynuté lívance připravíme snadno během chvilky. Vše stačí jen smíchat a pak lívance osmažit. Připravit je můžeme netradičně i s mákem a citronovou šťávou. Po smažení…
Na troche oleja restujeme 10 min huby s kmínom a trochou soli. Necháme vychladnúť.Potom huby zmiešame so sójou a na maličké kocky nakrájanou paprikou.Premiešame s…
Kešu opražte na středním ohni nasucho v pánvi 2 minuty. Dvě lžíce dejte stranou a zbytek rozmixujte se špetkou soli.Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme, premiešame a zakryté dusíme vo vlastnej šťave cca 10 minút. Necháme vychladnúť.Zeler…
Na lyžici oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Počas restovania pridáme na plátky nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať.Pridáme nakrájanú fazuľku, osolíme,…