Pečené filé s přílohou z amarantu, kuskusu, zeleniny

iunka Kuchařka: iunka

1 porce Ryby 1 názor

Suroviny

Na pečené filé:
2 ks rybího filé
rozmarýn
citronová šťáva
máslo
mořská sůl
Na přílohu:
30 g amarantu
30 g kuskusu
lžíce lahůdkového droždí
lžíce citronové šťávy
olivový olej
mořská sůl
mrkev
fenykl
pórek
Dále:
smetanu
strouhaný Eidam
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filé zakápneme citronem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme na máslo do zapékací mísy, pečeme asi 25 minut.

  2. Mezitím vaříme v 4 dcl vody amarant asi 15 minut, po dovaření přidáme kuskus, citronovou šťávu, lahůdkové droždí, sůl, přiklopíme pokličkou a necháme dojít. Pokud se nám voda vyvařila, přidáme ke směsi asi 1,5 dcl horké vody.

  3. Zatímco se vaří amarant, nakrájíme si pórek, fenykl a mrkev podle fantazie a restujeme na olivovém oleji.

  4. K zelenině přidáme směs amarantu a kuskusu, restujeme asi tři minutky. Servírujeme na talíř první přílohu, na ni položíme filé. Zalít můžeme sosem připraveným z výpečku z filé, ve kterém jsme rozmíchali strouhaný eidam a smetanu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené filé s přílohou z amarantu, kuskusu, zeleniny

  • amalia amalia

    pekné, vyskúšam:-)) len namiesto filé použijem tresku a eidam nahradím nejakým iným syrom;-) Nápad skombinovať obilniny s rybou sa mi páči:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: amarant jako příloha amarant recepty příloha k filé amarant s treskou příloha k pečené tresce file s kuskusem a mrkvi co za prilohu k file priloha k filé treska v lahůdkovém droždí přílohy k filé file přilohy filé s kuskus rybi file.mrkev.kuskus rybí file pečené s přílohou filé na zelenině kuskus varime z amarantu amarant jako příloha recepty citronový kuskus mrkev recept filé pečené