Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by nemiloval křupavé a voňavé bramboráky? Pokud je navíc doplníte lahodnou směsí z marinovaného vepřového masa a restované zeleniny, a na závěr zasypete čedarem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by nemiloval křupavé a voňavé bramboráky? Pokud je navíc doplníte lahodnou směsí z marinovaného vepřového masa a restované zeleniny, a na závěr zasypete čedarem,…
Do mísy dáme maso, smetanu, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a koření. Směs dobře promícháme, přikryjeme fólií a dáme odležet do lednice na pár hodin, ideálně přes…
Oblíbeným obědem jsou krásně dokřupava usmažené žampiony v trojobalu se sýrem. Žampiony podáváme s vařeným bramborem, doplněné domácí tatarkou. Na tomto pokrmu si…
Cukeťáky se slaninou a sýrem jsou skvělým způsobem, jak z obyčejné cukety vytvořit syté, chuťově výrazné jídlo. Křupavé okraje, šťavnatý střed a kombinace slaniny se…
Plněná sekaná z vepřového plecka je šťavnatá, voňavá a díky náplni ještě o krok lepší než klasika. Kombinace kvalitního masa a jednoduché, ale výrazné náplně vytvoří…
Mandle spaříme, oloupeme, opražíme a nahrubo nasekáme.Zchladlé smísíme s máslem, utvoříme 4 malé válečky a necháme je v mrazáku ztuhnout.Kuřecí prsa nakrojíme na tzv.…
Jednoduchý a rychlý pokrm z jednoho pekáčku se hodí kdykoliv, když máte málo času. Brambory se před zapékáním šťouchají, takže ve výsledném pokrmu mají příjemnou hladkou…
Sacher je řazen mezi tradiční a luxusní dorty s historií. Plná chuť čokoládového těsta se dokonale snoubí s vrstvou lehce kyselé meruňkové marmelády. Co nesmí chybět, je…
Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové…
Šťavnatá broskvová bublanina s mandlovými lupínky a rozinkami je dokonalým letním moučníkem. Jemné těsto, voňavé ovoce a křupavá krusta z ní dělají ideální zákusek ke…
Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar…
Bulgur je velmi zdravý a má široké možnosti využití. Nahradíme jím rýži v rizotu, zavaříme do polévky, nebo ho přidáme do salátů. Připravit z něj můžeme i chutné pečené…
Filet zbavíme kůže, pokrájíme ho na kostky a napichujeme na špejle. Já z filetu udělala tři špízy. Ty jsem osolila, opepřila a dala prozatím stranou.Brambory zbavíme…
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte. Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a…
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte. Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a…
Vše dobře propracujeme a tvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s rajčátky, pečeme na grilu nebo na pánvi.
Mäso, nastrúhaný syr, vajce, nadrobno nasekanú cibuľu a korenie dobre premiešame.Z bryndze robíme maličké guľôčky (priemer cca 1,5 cm, nemusia byť dokonalé). Z mäsa…
Mleté maso, vejce, bylinky, česnek, strouhanku, sůl a pepř smícháme, plech vyložíme pečícím papírem, ten potřeme máslem.Vytvoříme ze směsi 5 bochánků, ty poklademe na…
Žampiony očistíme, vyřízneme nožičky a vyškrabeme lžičkou kloboučky. Cibuli nakrájíme najemno a nožičky nakrájíme na malé plátky. Na pánev dáme polovinu másla a cibuli…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Šunku, sýr a cibulku nakrájíme na drobno. Česnek namačkáme. Zamícháme do masa.Do směsi přidáme med a kečup (já používám pálivý).…
Lák svaříme, houby obalíme a usmažíme. Do láku přidáme bílé víno.Na dno větší sklenice dáme cibuli a koření, na to skládáme vrstvy osmažených hub, které prokládáme vždy…
Na rozehřátém másle necháme osmahnout dozlatova jemně nakrájenou cibulku. K ní poté vmícháme na drobné kousky nasekané babky a rychle osmahneme. Dusíme pod pokličkou do…
Špenát očistíme a vložíme do mísy. Přidáme pokrájená rajčátka a na nudličky pokrájenou okurku. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, sůl, pepř, javorový sirup,…
Předehřejeme troubu na 180°C. Na másle a oleji opečeme kostky jehněčího masa, osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozmarýn. Maso vyjmeme a uchováváme v teple (v troubě…