

Kuře po mexicku s pečeným bramborem a salsou
Suroviny 4 osoby
- 1 kg kuřecích prs
- brambory
- kukuřičné lupínky
- majoránka
- kmín
- pálivá paprika
- grilovací koření
- strouhanka
- vajíčka
- hladká mouka
- rostlinný olej
- mexická salsa
Postup přípravy receptu
Dáme péct brambory.
Očistíme kuřecí prsa pod studenou vodou, poté obalíme v hladké mouce a potom ve vajíčku.
Poté vložíme do připravené směsi (strouhanka, kukuřičné lupínky, majoránka, pálivá paprika, grilovací koření, kmín).
Vkládáme do rozehřátého oleje na pánvi. Servírujeme s americkými bramborami a salsou.
Poznámka od kuchařky
Salsu jsem použil tu která se používá na Nachos.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře po mexicku s pečeným bramborem a salsou
-
Šárka: Je psáno po Mexicku ne Mexické, drobný leč důležitý rozdíl.
Americké brambory? V Americe je neznaj a až v Česku jsem se dozvěděl co to vlastně je.
Kmín? Mexická kuchyně používá cumin, česky římský kmín.
Majoránka? Rodná se sestra oregana, česky dobromyslu.
Takže klídek Šárko, hlavně klídek. -
"Americké" brambory, majoránka (Evropa), kmín (Asie) - a mexické kuře ?? V Mexiku by se divili.
-
Drobek, to já zase hodně ostřím /tedy jenom pro sebe/, že musím mít po ruce kapesníčky, protože se mi spustí rýma, brečím, někdy kýchám, někdy mi to dá i jinak tělo najevo
....., ale když já to tak miluju
-
BILKOVAI: Nebudu řešit, máš pravdu, budu hodnej
A že to vypadá nesmírně jedle jsem napsal už v prvním komentáři.
Ale ostré ono to být nemusí, Záleží na tom co se do salsy dá. Ovšem, já si jí dělám sám a málo pálivou.
Ono je to s pálivostí jako se solí, přidat se dá, ale kurňa vyndat to ne a nejde. -
Drobku, už to neřeš
Já jenom chtěla za sebe napsat, že mě to fakt nevadí
a je pro mě důležitý, že to chutná. Já v Mexiku nikdy nebyla a když slyším, že je něco po mexicku, tak si automaticky vybavím ostré a to tady taky je
A to já mám moc ráda
-
BILKOVAI: není to tak dávno co jsem tu byl hodně důrazně napomenut za mexické vrabce, prostě moravský vrabec pečený po mexicku. Co napomenut, přímo seřván. Já snad teď byl nesmírně mírný.
-
Taky se mi to líbí a je mi šumafuk, jak se to jmenuje
-
Anna Kocikova: určitě, i když tuhle úpravu v Mexiku, aspoň v části kterou znám neznají. Co na tom? Dobrota je dobrota a basta.
-
-
Moc hezký kabátek pro kuřecí masíčko
+4
-
Chena: Ano, z vlastní zkušenosti, už mně tu za to poněkud - hm, pokárali. Já mám totiž Mexiko moc rád, každoročně na dovolenou a mexické restaurace tady u nás přímo vymetám.
-
To už jsou jen drobnosti,ale určitě dobrá rada pro příště.
-
Nerad rejpu, ale nebylo by od věci pojmenovat to jen "po mexicku?" Ono to totiž krom salsy a názvu nemá s Mexikem nic společného.
Přesto se mi recept líbí a bod přidávám.