Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 350 kJ / 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,57 g |
Tuky | 12,29 g |
Vláknina | 7,58 g |
Cholesterol | 413 mg |
Sodík | 489 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 29,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších.
Krok 2: Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a strouhankou. V jednom hlubším talíři jsem si rozkvedlala vejce a do jiného si nachystala hladkou mouku.
Krok 3: Mírně osolené a opepřené maso jsem obalila v mouce, vejci a nakonec ve strouhance (sýr je slaný, tudíž není třeba solit přespříliš).
Krok 4: Dala jej na rošt, který jsem položila na plech (možno pekáč) a při 200°C stupních pekla cca 20 minut (popř. dozlatova a do křupava, hlavně nepřipálit).
Krok 5: Pokud mi zůstalo vajíčko, smíchala jsem jej se zbytkem ochucené strouhanky, příp. přidala trochu obyčejné a udělala jsem placičky, které jsem opekla spolu s masem.
Krok 6: Na másle jsem si osmahla nakrájenou cibulku, přidala omytý špenát a pod pokličkou nechala chvilku podusit. Nakonec jsem špenát mírně osolila a přidala česnek.
Krok 7: Maso jsem servírovala na porci špenátu a s bramborem.
Zveřejněno 25. 1. 2014 21:29
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwRo
Moje poznámka
Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwRo
Nejnovější recepty
Podzimní rizoto
Přidáno před 9 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 11 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňová polévka s červenými fazolemi
Přidáno před 13 hodinami
Salátek Jaňulák
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Pískorky aneb Bramborové placky ze západních Čech: Stačí zvolit správný typ brambor a jednu netradiční ingredienci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
Zaneta24 před 5 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 10 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 12 hodinami
Rajská omáčka s hovězím masem
mcmiruska před 13 hodinami
Kynuté muffiny s kakaovým pudinkem
Lisa444 před 13 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
mafinka888 před 15 hodinami
Lilek pečený
Kava 2 před 16 hodinami
Krůtí prsa na mrkvi a bazalce
Istar před 16 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
i.capova před 17 hodinami
Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem
Ivvettaa před 17 hodinami
Tématické fráze:
kuřeci prsa se špenátem,
kureci prsa spenat,
co k dušenému špenátu,
kuřecí prsa na spenatu,
kuřecí prso na špenátu,
prsa z moraka,
kureci prso a špenát recept,
krupave kuřecí maso se spenatem,
kuřecí prsa, špenát,
recepty kureci prsa, spenat,
recept kuřecí prsa, špenát,
prsa na spenatu,
recept kuřecí prsa na špenatu,
prsa spenat recept,
recept na moraka,
kuřecí prsa špenát recept,
kuřecí prsa na špenát recept,
kuřecí prsa se špenáte,
prso z moraka recept,
gran moravia
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
sýr gran moravia,
strouhanka,
bazalka čerstvá,
rozmarýn,
tymián,
mouka hladká,
špenát listový,
cibule,
česnek,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (2)