Pivní burgr se švestkami

Danca Kuchařka: Danca

Grilování 6 názorů

Suroviny

350 g mletého vepřového masa
150 g mletého hovězího masa
200 ml piva Bernard švestka
10 ks sušených švestek
sůl
pepř
1 PL worchestru
1 nasekaná chilli paprička
1 PL solamylu
hrstička čerstvé strouhanky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota.

  2. Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně ) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet.

  3. Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme.

  4. Pomocí "zmrzlinové" naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril.

  5. Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní burgr se švestkami

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Páni,to je teda moc chutná bašta:-K:-p:yes:
    Dani,na marinády také občas používám ovocné pivo,různé příchutě,podle toho,co vařím,ale švestkové také neznám:-8Určitě bude moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky neznám švestkové pivo, ale takovým bulgurem bych nepohrdla:-p

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Pussynka:myslím, že by to nebyl problém;-)

    Odpovědět

  • Pussynka Pussynka

    Šlo by to i usmažit na pánvi a s bramborem:-?:-p

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    yanull: já jsem do fotky zapomněla zakomponovat láhev s tím pivem:-O:-D. Už delší dobu kupujeme občas nealko švestkové pivo od Bernarda, ale teď se objevilo i alkoholické, je spíš nasládlé, takže nic pro "opravdové chlapy":-D, ale mně chutná :-8. A v kombinaci s masem a těma sušenýma švestkama to bylo fakt dobré:-p;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    O švestkovém pivu čtu poprvé, ale určitě to dobré bude ;-):-p +3:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: burgr burgr recept potravina burgr co je burgr burgr jídlo recept na burger burger recept recept na burgery jak usmazit domaci burgr hovězí burgr recepty hovězí burgr nejlepší recepty na burgr jak udelat maso na burgr burgr recept hovězí burgr,recept burgr krůtí vepřový burgr na grilu recepty grilování burgr luštěnina burgr jidlo burgr