Kuřecí roláda s brokolicí, sýrem a šunkou
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí roláda se brokolicovou náplní smažená v trojobalu je výborný nápad, jak přiblížit zeleninu i těm, kdo se jí trochu vyhýbají. Na talíři ji doplňte bramborovou kaší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí roláda se brokolicovou náplní smažená v trojobalu je výborný nápad, jak přiblížit zeleninu i těm, kdo se jí trochu vyhýbají. Na talíři ji doplňte bramborovou kaší…
Kapří maso nemusíte připravovat pouze o vánocích. Dobrou rybu připravíte podle našeho receptu snadno. Ať již budete hranolky smažit nebo péct, nezapomeňte je doplnit…
Mleté maso dáme do mísy, okořeníme, přidáme 1 vejce, 2 housky namočené v mléce, 2 balíčky tvaružků nakrájených na kostičky a dobře spojíme.Nakonec vmícháme nadrobno…
Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty.Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Všechny suroviny na sekanou pořádně smícháme.Na rozprostřenou bránici uhladíme maso a pomažeme hořčicí.Játra rozřízneme po délce na půl a obalíme v grilovacím koření…
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá…
Ochutnejte toto výborné jídlo plné chutí! Brambory, chřest, kedlubnu, mrkve a hrášek zapečeme spolu s uzeným masem zalité vývarem a posypané sýrem, dokud není jídlo na…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Pandesal jsou klasické filipínské bochánky, které se jí obvykle k snídani. Jsou měkké, nadýchané a jemně nasládlé. Můžeme je podávat se sladkou náplní, například…
V osolené vodě (díky soli skořápky nepopraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout.Studené vejce zbavíme skořápek a…
Pomazánka, kterou namažete na chléb a potom osmažíte přímo s chlebem na oleji. To je výzva k odzkoušení. Není to obvyklé jídlo, ale může se stát oblíbeným zpestřením…
Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další…
Nudle uvaříme ve větším množství osolené vody podle návodu.Po uvaření je scedíme, dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.Vložíme do vymazané a strouhankou…
Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky.Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet…
Jogurt se při přípravě masa postará o křehkost a zachování šťavnatosti. Můžete se o tom přesvědčit sami, pokud si si podle našeho receptu usmažíte kuřecí řízečky s chutí…
Medvědí česnek zužitkujete při přípravě spousty různých pokrmů. Co třeba takové krásně dozlatova usmažené bramboráky? Zelený jarní poklad jim dodá zajímavou chuť a…
Grilování se za poslední léta stalo velmi populárním. Na rozpálený rošt můžeme dát prakticky cokoliv. Třeba plněné vepřové kapsy. Uvnitř masa najdeme nádivku z drůbežích…
Připravte si rychlovku podle tohoto receptu. Smažené roličky zasytí a jsou hned hotové. Pro uklidnění svědomí přidejte ke smažené dobrotě pořádnou porci zeleniny.…
Kořeněná chuť vinné klobásy se kombinuje s jemně kyselým jogurtem, chutnými zeleninami a bylinkami. Zapečení v troubě dokonale zkaramelizuje klobásu a zeleninu,…