Karbanátek se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenDozlatova upečený křupavý mletý řízek se sýrem je jednoduchý a osvědčený nápad na oběd. Šťavnaté karbanátky chutnají nejlépe s bramborovou kaší. A se svěžím okurkovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dozlatova upečený křupavý mletý řízek se sýrem je jednoduchý a osvědčený nápad na oběd. Šťavnaté karbanátky chutnají nejlépe s bramborovou kaší. A se svěžím okurkovým…
Pokud máte rádi řízky, vyzkoušejte tento plněný řízek původem z Francie. Řízek připravíte z masa, šunky a plátku ementálu. Místo ementálu můžete použít Raclette, goudu,…
Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…
Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…
Moderní přístroje v kuchyni šetří čas i energii. V případě horkovzdušné fritézy zároveň neutrpí tolik naše zdraví, jako při klasickém fritování ve vyšší vrstvě oleje.…
Jednoduché tvarohové těsto na knedlíky je příjemně tvárné a nelepivé. Hotové knedlíky plněné oblíbeným sezónním ovocem jsou pak lákadlem pro děti i dospělé. Dozdobit je…
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské…
Zapomeňte na obyčejnou sekanou a zkuste mnohem zajímavější variantu. Sekaná plněná vejci, párkem a okurkou bude na řezu vypadat skvěle. Určitě zaujme jak svou chutí, tak…
Karbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je…
Z květáku se dá připravit spousta různých chutných pokrmů. Dokřupava usmažené placičky z vařeného květáku se šunkou a sýrem jsou sázkou na jistotu a potěší všechny vaše…
Sezónní dobrotu připravenou z vlastnoručně nasbíraných hub můžeme v ostatních obdobích roku zaměnit přípravou žampionů nebo hlívy. Vždy získáme chutné jídlo, které lze…
Nejjednodušší a přitom chuťově dobrá příprava těstovin. Při nedostatku času lze tento pokrm připravit i rychle na pánvi. Nejlépe chutná s kyselou okurkou, červenou řepou…
Květákový nákyp je vláčný a nadýchaný díky vyšlehaným bílkům. Strouhaný sýr dodá zlatavou barvu a zároveň nechá vyniknout jemnou a delikátní chuť vařeného květáku. K…
Hospodyňky milují nenáročné recepty, protože jim to ušetří čas, práci i nádobí. Připravíme rodině hlávkové zelí, brambory a mleté kuličky v jednom pekáčku. Zatímco si…
Kdo by neznal Ondráše, kuřecí řízek v bramborovém těstíčku, ozvláštněný o aromatický hermelín. Těsto je příjemně okořeněné česnekem, cibulí a provoněné majoránkou.…
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte…
Domácí bramborové krokety místo kupovaných určitě stojí za trochu práce. Dělají se z předem uvařených moučných brambor. Pokud se krokety rozpadají, zkuste je opatrně…
Uvařený květák nakrájíme na drobno, přidáme vejce, sýr a zamícháme. Zahustíme bramborovou kaší, popř strouhankou, osolíme, opepříme. Obalujeme ve strouhance a smažíme.
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Poctivé zeleninové karbanátky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z cukety či kapusty. Tyhle brokolicové karbanátky s mletým masem a nivou jsou…
Chléb bez mouky, připravovaný z ovesných vloček, je zdravý, sytý a jednoduchý na přípravu. Krásně voní česnekem a díky tvarohu je krásně vláčný. Namažte ho pomazánkou…
Připravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své…