Strouhaný jablečný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenDozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu. Těsto zvláční pořádná vrstva…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu. Těsto zvláční pořádná vrstva…
Chcete oživit vcelku fádní sekanou novými prvky? Naplňte ji vaječnou směsí, kvalitní uzeninou a kapií. Pak dobře upečte a servírujte s vhodnou přílohou. Práce navíc se…
Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Cukr, žloutky a olej šleháme 5 minut, poté střídavě přišleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Lehce vmícháme vařečkou…
Už vás nebaví dělat štrúdl jen z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je díky jogurtu vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je…
Karbanátky z mletého masa jsou velice oblíbené, ale už jste zkusili jejich alternativu z pohanky? Ta je přirozeně bezlepková, má dokonalou oříškovou chuť a maso skvěle…
Klasikou českých Vánoc a nedělních obědů je křupavý kuřecí řízek v trojobalu. Pokud s vařením teprve začínáte a nejste si s postupem přípravy jistí, vyzkoušejte tento…
Ochutnejte toto výborné jídlo plné chutí! Brambory, chřest, kedlubnu, mrkve a hrášek zapečeme spolu s uzeným masem zalité vývarem a posypané sýrem, dokud není jídlo na…
Mleté maso smícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a po trochách přidáváme studené mléko, až nám vznikne středně hustá hmota. Ke konci vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý…
Den předem namočenou a uvařenou cizrnu (15 až 20 minut) rozmačkáme čímkoliv co máme po ruce a smícháme s ostatními surovinami dle chuti. Lžící děláme placičky na pečící…
V létě si s chutí dopřejeme dostatek čerstvého sezónního ovoce. Připravujeme zdravé smoothie, džusy a ovocné saláty, ale občas zatoužíme i po domácí české klasice.…
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou…
Za málo peněz, hodně muziky. Tímto rčením by se dalo označit i toto navenek obyčejné jídlo, které ale dokáže zároveň být pokrmem, po kterém se jen zapráší. Hodí se k…
Klasické řízky jsou výborné, ale čas od času je dobré vyzkoušet něco nového. Tento řízek plněný vaječnou směsí se sterilovaným hráškem a šunkou si jistě oblíbíte. Po…
Sytá polévka z těch nejzákladnějších surovin. Výborný vývar z vepřových kostí. Hustý, plný zeleniny a knedlíčků připravených z vepřových jater, vonících majoránkou a…
Kdo by neměl rád šťavnaté a křehké kuřecí řízky v křupavé strouhance? Díky naložení masa v jogurtové marinádě toho dosáhneme snadno. Místo smažení použijeme zdravější…
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý,…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Hovězí nebo zeleninový vývar můžete doplnit porcí kvalitní čerstvé nebo mražené zeleniny. Chuťově výrazné drožďové nočky jí dodají šmrnc a sytost. Na talíři ji skvěle…
Když se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého…
Fenomén nejen českých pohostinství jsou smažené kuřecí kapsy plněné sýrem a šunkou obalené v klasickém trojobalu. Připravte si tento pokrm i vy doma. S vařenými…
Velmi chutná obměna klasických řízků bude chutnat celé rodině. Díky výrazně ochucené jogurtové marinádě maso zkřehne a má dokonalou chuť. Marinované řízky v jogurtu…