Rajská omáčka s paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenOmáčka: V hrnci si roztopíme máslo. Přidáme hladkou mouku a uděláme jišku.Přidáme protlak, nové koření a pepř. Mícháme, dokud nezmizí hrudky. Vřelé mléko přilíváme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omáčka: V hrnci si roztopíme máslo. Přidáme hladkou mouku a uděláme jišku.Přidáme protlak, nové koření a pepř. Mícháme, dokud nezmizí hrudky. Vřelé mléko přilíváme a…
Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se…
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova.Uzené a vepřové maso umeleme najemno. Přidáme osmaženou cibuli a ostatní suroviny a zpracujeme.Rukama tvoříme větší…
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova.Uzené a vepřové maso umeleme najemno. Přidáme osmaženou cibuli a ostatní suroviny a zpracujeme.Rukama tvoříme větší…
Muffiny mají v dnešní době zelenou. Pečeme je na sladko i na slano, můžete do nich spotřebovat i zbytky z lednice. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím formy, můžete si…
Svátečně vypadající a neobyčejně chutnající. Takový je křehký koláč s rybízovou náplní a pokrývkou z bílkového sněhu. Je nenáročný na přípravu a uspokojí i ty…
Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.Slaninu nakrájíme na drobné…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme plátky očištěných hub, osolíme a dusíme 10 minut.Zasypeme moukou, zalijeme…
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s…
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Mezi tradiční zvyky patří, že se svatební koláčky pečou do výslužky. Malými koláčky se naplní papírový košíček a podle počtu svobodných v rodině se dává počet rohových…
Nádivka patří k Velikonocům stejně jako vařená vejce. Rychlou a nenáročnou variantu této tradiční pochoutky připravíte podle našeho receptu. Z dostupných surovin tak…
Vychutnejte si neodolatelný křehký kuřecí řízek, naložený v kombinaci hořčice, česneku a jogurtu, spojující jemné aroma s bohatou chutí. Ideální je doplnit tento křupavý…
Karbanátky nemusíme připravovat jen z mletého masa, skvělé jsou i z fazolí. Smícháme je s vařenými bramborami a nakrájeným uzeným masem, dobře ochutíme a smažíme na…
Malé zlatavé křupavé kuličky ze sýra a šunky připravíme během pár minut. Podáváme je jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší, nebo si je můžeme…
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Nebaví vás smažení květáku ve vysoké vrstvě oleje? Dejte šanci pečeným květákovým růžičkám s jemnou příchutí česneku a mleté papriky. Příprava je velmi snadná. Během…
Skládáme sýr + šunka + sýr + šunka + sýr.Překrojíme na dva trojúhelníky, lépe se s tím pracuje.Obalujeme v mouce, vejcích prošlehaných s trochou mléka, strouhance a opět…
Netradiční způsob úpravy lilku v bramborákovém těstě osloví všechny milovníky smažených jídel. Proložení sýrem zajistí kompaktní strukturu. Skvělé letní jídlo, ke…
Karbanátky jsou velmi oblíbené a tradičně se připravují ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. V tomto receptu jsme k masu přidali zkaramelizovanou cibuli a…
Kapustové listy se skvěle hodí pro přípravu různě plněných závitků. Tentokrát je naplníme lahodnou směsí z vinné klobásy. Celý závitek ještě obalíme do slaniny a…
Smažené květákové placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo jí moc neholdují. Příprava je velmi snadná, uvařený květák jen lehce dochutíme běžným…
Řízky, krásně usmažené dokřupava a dozlatova, neodmítne nikdo. Recept, s původem v Bavorsku, na šťavnaté řízky z krkovice, podávané s hříbkovou omáčkou, je ideální…