Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Umícháme těstíčko ze všech surovin. Mléko přidáváme postupně, aby těstíčko bylo více tekuté. Maso necháme 2 hodiny odpočinout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Umícháme těstíčko ze všech surovin. Mléko přidáváme postupně, aby těstíčko bylo více tekuté. Maso necháme 2 hodiny odpočinout…
Žampiony očistíme a odkrojíme nožičky. ty necháme do polévky.Hlavičky obalíme ve škrobu, vejcích se solí a pepřem a nakonec ve strouhance.Ukládáme na plech s pomaštěným…
Do mísy dáme tvaroh, mouku, vejce, sůl a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáváme postupně strouhanku a vypracujeme hladké těsto. Těsto by mělo být vláčné a…
Vločky uvaríme s vodou na hustú kašu a necháme vychladnúť.Slaninu rozrežeme na malé kocôčky a rozpražíme, pridáme narezanú cibuľu a opražíme. Vlejeme do vločkovej kaše,…
V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Jste milovníci kulatých a šťavnatých hamburgerů jako z oblíbeného fast foodového řetězce? Tak neváhejte a připravte si je jednoduše doma. Skvělé maso v obležení zeleniny…
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout.Maso nakrájíme na kousky a umeleme.K masu přidáme zchladlou osmaženou cibuli, přidáme…
Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o…
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…
Vychutnejte si neodolatelný křehký kuřecí řízek, naložený v kombinaci hořčice, česneku a jogurtu, spojující jemné aroma s bohatou chutí. Ideální je doplnit tento křupavý…
Játra omyjeme, vykrájíme bílé částečky a posypeme grilovacím kořením.Pak každý kousek obalíme ve strouhance a naskládáme vedle sebe do vhodné nádoby. Pocákáme trochu…
Rybí filé pomeleme, smícháme s oloupanými a nastrouhanými jablky, přidáme sůl, pepř a vejce.Řádně propracujeme a vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance…
Maso není potřeba, když kapustu provoní špek a koření. Výborné kapustové karbanátky nedají tolik práce a i odpůrci zeleniny zjihnou při jejich konzumaci. Připravte k ním…
Maso není potřeba, když kapustu provoní špek a koření. Výborné kapustové karbanátky nedají tolik práce a i odpůrci zeleniny zjihnou při jejich konzumaci. Připravte k ním…
Milovníci sýrů zajásají, obalovaná Niva je chuťově výraznější než obyčejné druhy sýrů. Přidejte k lahodným roztékajícím se kouskům nejlépe bramborovou přílohu a…
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Plátky lilku jsou plněné šunkou a krémovým hermelínem, což dodává řízečkům výjimečnou chuť a jemnost. Křupavá strouhanka na povrchu a rozplývající se náplň uvnitř dělají…
Karbanátky jsou velmi oblíbené a tradičně se připravují ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. V tomto receptu jsme k masu přidali zkaramelizovanou cibuli a…
Pokud máte v oblibě jídla z jednoho pekáčku a houby k tomu, zkuste náš recept na houbovou nádivku. Houby - třeba i zamražený vlastní úlovek, vejce, pečivo a bylinky…
Na vypracování těsta vám budou stačit pouhé tři ingredience. Postup je stejný jako u ostatních štrúdlů, jenom rozinky jsou v tomto receptu nahrazeny brusinkami…
Tradiční karbanátky připravíme z mletého masa. Na podzim je však můžeme dochutit i houbami, zejména, když máme nasbíráno, tak použijeme houby čerstvé. Kombinace je to…
Dva podobné recepty na domácí listové těsto a dvě různé náplně, jablečná a tvarohová. Vyzkoušejte, které z nich budou pro vás to pravé ořechové. Nemějte obavy, je to…
Bábovka je velice oblíbeným a tradičním moučníkem české kuchyně. Existuje mnoho různých receptů. Jedním z nich je také tento na snadnou, ale chutnou bábovku. Ústřední…