Vepřový mozeček smažený

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: 20 min PT0H20M 2-3 porce Pokrmy z vnitřností 31 názorů

514

Suroviny

Vepřový mozeček 300 g
sůl
mouka hladká
vejce
strouhanka
olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý mozeček opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z mozečku odstraníme žilkování. Jde to jednoduše - žilky vezmeme na straně a opatrně zvedáme(je to taková síťka žilek) a sundáme z mozečku aby zůstal čistý.

  2. Poté mozeček osolíme a obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

  3. Vložíme do horkého oleje (ne rozpáleného), olej musí po ponoření řízečku bublat, ale nesmí ho hned opéct. Smažíme z obou stran asi 3-4 min. Řízečky mají být osmažené do zlatova a po rozkrojení má být mozeček tuhý, ne mazlavý. Podáváme s vař. bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem, nebo čerstvým chlebem. My si k tomu ještě smažíme cibulové kroužky, moc nám to dohromady chutná.

Poznámka

Vím že to není žádný extra recept,ale chtěla jsem ukázat že mozeček nemusí být něco nad čím v obchodě ohrneme nos a vyhneme se mu obloukem-z větší části jen proto že nevíme jak ho upravit.A taky jsem chtěla přidat další (mozečkový) jednoduchý recept na rychlé a dobré jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřový mozeček smažený

  • jana zoubkova jana zoubkova(neregistrovaná)

    MOZEČEK DĚLÁME S VEJCEM NA CIBULCE I SMAŽENÝ A JE MI LÍTO TĚCH CO SI HO PROTIVÍ JE TO DELIKATESA JANA

    Odpovědět

  • Jana bab Jana bab(neregistrovaný)

    Konečně i u nás v řeznictví k dostání, už se moooc těším, též si to pamatuji z dětství, ale dělávala jsem ho i svým dětem a řízečky byly oblíbené s bramb. kaší:yes:

    Odpovědět

  • belasek1 belasek1(neregistrovaný)

    Mozeček mám ráda, jenom mě mrzí, že jsem jej jedla vždycky sama. I proto jsem hledala jiný recept a zkusím ho osmažený podstrčit příteli, jsem zvědavá. :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Laada: mozoček je nízky, ja ho nekrájam, usmaží sa bez problémov v celku.

    Odpovědět

  • Laada Laada

    Nejlépe se mozeček obaluje když se dá zmrazit v umělé krabičce třeba od masa a po malém povolení se nakrájí na plátky , obalí a rovnou smaží .Není u toho člověk tak zapatlaný .Je to delikatesa .

    Odpovědět

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    :yes::-pJedním slovem mňamka! Také miluji mozeček, bohužel:-( na řízek se u Nás na jihu Čech udělat nedá, většinou tam kde ho měli, byla v misce z mozečků nevzhledná kaše a ještě jsem musela vybírat spoustu kostiček. Budu se muset se podívat do více obchodů, vůbec jsem nevěděla, že se dá koupit takhle pěkně v celku:-O.

    Odpovědět

  • Ondřej Ondřej(neregistrovaný)

    Je to výborná a laciná namka,za málo peněz hromady výborného jídla:-)

    Odpovědět

  • Al Al(neregistrovaný)

    Smažený mozeček je pro mě klasika od babičky.

    Odpovědět

  • Tomáš Novák Tomáš Novák(neregistrovaný)

    :-):-):-):-):-)super

    Odpovědět

  • Cena Cena(neregistrovaná)

    Nejlepší na tom je, že nám ho řezník prodává za 6kč kilo. To se pak za bůra nají celá rodina až to z nás leze ušima ven :D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak na mozeček došlo až dnes:-8,je to opravdu moc dobré;-):yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    húúúú:-O mozeček....smekám před labužníky:-O pamatuju, že mě ho nutila máma v dětství:-(( ale proti gustu....ať chutná:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak já jsem koupila mozeček po strašně moc letech a budu dnes dělat obalovaný,vím,že je to mňamka jako malá jsem to ochutnala často.Tak se moc těším a bodík dávám to je jasné:yes::-p

    Odpovědět

  • romča romča(neregistrovaná)

    Úplnou náhodou jsem narazila na tudle diskuzi.díky za fajn receptik, hned ho vyzkouším, protože jsem si k snídani udělala mozeček s vajíčky, a nějak extra mi to nechutnalo a ještě mi zbylo trochu v lednici :) Hlavně ale jsem chtěla říct,že jíst mozek je dobré pro správnou funkci našeho mozku a taky očí! I pro léčbu některých nemocí!

    Odpovědět

  • rescator-x rescator-x(neregistrovaný)

    malá finta - nechat ho před přípravou oblanžírovat, t.j na 10 - 15 vteřin ponořit do vařící vody, a pak vyndat do velmi studené (možno i s ledem). Krásně ztuhne a blány jdou super odstranit.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřový mozeček vepřovy mozeček recepty vepřový mozeček recept vepřový mozek mozeček recept vepřový recept na vepřový mozeček veprovy mozek recept mozeček vepřový recepty na vepřovy mozeček recepty vepřovy mozeček vepřový mozek recepty vepřoví mozeček jak se dělá vepřový mozeček jak připravit vepřový mozeček jak připravit vepřový mozeček mozeček na cibulce recepty na vepřoví mozeček recept na vepřový mozeček videorecept recept vepřový mozeček mozeček

Zapomněl/a jsem heslo