

Vepřový mozeček smažený
Suroviny 2-3 porce
- Vepřový mozeček 300 g
- sůl
- mouka hladká
- vejce
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
Čerstvý mozeček opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z mozečku odstraníme žilkování. Jde to jednoduše - žilky vezmeme na straně a opatrně zvedáme(je to taková síťka žilek) a sundáme z mozečku aby zůstal čistý.
Poté mozeček osolíme a obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.
Vložíme do horkého oleje (ne rozpáleného), olej musí po ponoření řízečku bublat, ale nesmí ho hned opéct. Smažíme z obou stran asi 3-4 min. Řízečky mají být osmažené do zlatova a po rozkrojení má být mozeček tuhý, ne mazlavý. Podáváme s vař. bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem, nebo čerstvým chlebem. My si k tomu ještě smažíme cibulové kroužky, moc nám to dohromady chutná.
Poznámka od kuchařky
Vím že to není žádný extra recept,ale chtěla jsem ukázat že mozeček nemusí být něco nad čím v obchodě ohrneme nos a vyhneme se mu obloukem-z větší části jen proto že nevíme jak ho upravit.A taky jsem chtěla přidat další (mozečkový) jednoduchý recept na rychlé a dobré jídlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřový mozeček smažený
-
Mozeček miluji, jen se nějak dnes neprodává. Vůbec dnes, to co jsem míval rád si nemohu uvařit, protože to zkrátka neseženu. Rád bych si dal třeba jen tak vařenou slezinku, ale kde vzít? Nebo pajšl.
-
Kde se dá vepřový mozeček koupit
-
MOZEČEK DĚLÁME S VEJCEM NA CIBULCE I SMAŽENÝ A JE MI LÍTO TĚCH CO SI HO PROTIVÍ JE TO DELIKATESA JANA
-
Konečně i u nás v řeznictví k dostání, už se moooc těším, též si to pamatuji z dětství, ale dělávala jsem ho i svým dětem a řízečky byly oblíbené s bramb. kaší
-
Mozeček mám ráda, jenom mě mrzí, že jsem jej jedla vždycky sama. I proto jsem hledala jiný recept a zkusím ho osmažený podstrčit příteli, jsem zvědavá.
-
Laada: mozoček je nízky, ja ho nekrájam, usmaží sa bez problémov v celku.
-
Nejlépe se mozeček obaluje když se dá zmrazit v umělé krabičce třeba od masa a po malém povolení se nakrájí na plátky , obalí a rovnou smaží .Není u toho člověk tak zapatlaný .Je to delikatesa .
-
Jedním slovem mňamka! Také miluji mozeček, bohužel
na řízek se u Nás na jihu Čech udělat nedá, většinou tam kde ho měli, byla v misce z mozečků nevzhledná kaše a ještě jsem musela vybírat spoustu kostiček. Budu se muset se podívat do více obchodů, vůbec jsem nevěděla, že se dá koupit takhle pěkně v celku
.
-
Je to výborná a laciná namka,za málo peněz hromady výborného jídla
-
Smažený mozeček je pro mě klasika od babičky.
-
super
-
Nejlepší na tom je, že nám ho řezník prodává za 6kč kilo. To se pak za bůra nají celá rodina až to z nás leze ušima ven :D
-
Tak na mozeček došlo až dnes
,je to opravdu moc dobré
-
húúúú
mozeček....smekám před labužníky
pamatuju, že mě ho nutila máma v dětství
ale proti gustu....ať chutná
-
Tak já jsem koupila mozeček po strašně moc letech a budu dnes dělat obalovaný,vím,že je to mňamka jako malá jsem to ochutnala často.Tak se moc těším a bodík dávám to je jasné