Vepřový mozeček smažený

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: 20 min PT0H20M 2-3 porce Pokrmy z vnitřností 31 názorů

514

Suroviny

Vepřový mozeček 300 g
sůl
mouka hladká
vejce
strouhanka
olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý mozeček opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z mozečku odstraníme žilkování. Jde to jednoduše - žilky vezmeme na straně a opatrně zvedáme(je to taková síťka žilek) a sundáme z mozečku aby zůstal čistý.

  2. Poté mozeček osolíme a obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

  3. Vložíme do horkého oleje (ne rozpáleného), olej musí po ponoření řízečku bublat, ale nesmí ho hned opéct. Smažíme z obou stran asi 3-4 min. Řízečky mají být osmažené do zlatova a po rozkrojení má být mozeček tuhý, ne mazlavý. Podáváme s vař. bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem, nebo čerstvým chlebem. My si k tomu ještě smažíme cibulové kroužky, moc nám to dohromady chutná.

Poznámka

Vím že to není žádný extra recept,ale chtěla jsem ukázat že mozeček nemusí být něco nad čím v obchodě ohrneme nos a vyhneme se mu obloukem-z větší části jen proto že nevíme jak ho upravit.A taky jsem chtěla přidat další (mozečkový) jednoduchý recept na rychlé a dobré jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřový mozeček smažený

  • jana zoubkova jana zoubkova(neregistrovaná)

    MOZEČEK DĚLÁME S VEJCEM NA CIBULCE I SMAŽENÝ A JE MI LÍTO TĚCH CO SI HO PROTIVÍ JE TO DELIKATESA JANA

    Odpovědět

  • Jana bab Jana bab(neregistrovaný)

    Konečně i u nás v řeznictví k dostání, už se moooc těším, též si to pamatuji z dětství, ale dělávala jsem ho i svým dětem a řízečky byly oblíbené s bramb. kaší:yes:

    Odpovědět

  • belasek1 belasek1(neregistrovaný)

    Mozeček mám ráda, jenom mě mrzí, že jsem jej jedla vždycky sama. I proto jsem hledala jiný recept a zkusím ho osmažený podstrčit příteli, jsem zvědavá. :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Laada: mozoček je nízky, ja ho nekrájam, usmaží sa bez problémov v celku.

    Odpovědět

  • Laada Laada

    Nejlépe se mozeček obaluje když se dá zmrazit v umělé krabičce třeba od masa a po malém povolení se nakrájí na plátky , obalí a rovnou smaží .Není u toho člověk tak zapatlaný .Je to delikatesa .

    Odpovědět

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    :yes::-pJedním slovem mňamka! Také miluji mozeček, bohužel:-( na řízek se u Nás na jihu Čech udělat nedá, většinou tam kde ho měli, byla v misce z mozečků nevzhledná kaše a ještě jsem musela vybírat spoustu kostiček. Budu se muset se podívat do více obchodů, vůbec jsem nevěděla, že se dá koupit takhle pěkně v celku:-O.

    Odpovědět

  • Ondřej Ondřej(neregistrovaný)

    Je to výborná a laciná namka,za málo peněz hromady výborného jídla:-)

    Odpovědět

  • Al Al(neregistrovaný)

    Smažený mozeček je pro mě klasika od babičky.

    Odpovědět

  • Tomáš Novák Tomáš Novák(neregistrovaný)

    :-):-):-):-):-)super

    Odpovědět

  • Cena Cena(neregistrovaná)

    Nejlepší na tom je, že nám ho řezník prodává za 6kč kilo. To se pak za bůra nají celá rodina až to z nás leze ušima ven :D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak na mozeček došlo až dnes:-8,je to opravdu moc dobré;-):yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    húúúú:-O mozeček....smekám před labužníky:-O pamatuju, že mě ho nutila máma v dětství:-(( ale proti gustu....ať chutná:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak já jsem koupila mozeček po strašně moc letech a budu dnes dělat obalovaný,vím,že je to mňamka jako malá jsem to ochutnala často.Tak se moc těším a bodík dávám to je jasné:yes::-p

    Odpovědět

  • romča romča(neregistrovaná)

    Úplnou náhodou jsem narazila na tudle diskuzi.díky za fajn receptik, hned ho vyzkouším, protože jsem si k snídani udělala mozeček s vajíčky, a nějak extra mi to nechutnalo a ještě mi zbylo trochu v lednici :) Hlavně ale jsem chtěla říct,že jíst mozek je dobré pro správnou funkci našeho mozku a taky očí! I pro léčbu některých nemocí!

    Odpovědět

  • rescator-x rescator-x(neregistrovaný)

    malá finta - nechat ho před přípravou oblanžírovat, t.j na 10 - 15 vteřin ponořit do vařící vody, a pak vyndat do velmi studené (možno i s ledem). Krásně ztuhne a blány jdou super odstranit.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo