Bábovka s jogurtem a skořicí, bez vajec
Recept ještě nebyl hodnocenSkvělá volba pro ty, kteří hledají jednoduchý, chutný a zároveň lehčí moučník. Díky jogurtu je krásně vláčná, skořice ji dodá hřejivou chuť a absence vajec ji činí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skvělá volba pro ty, kteří hledají jednoduchý, chutný a zároveň lehčí moučník. Díky jogurtu je krásně vláčná, skořice ji dodá hřejivou chuť a absence vajec ji činí…
Kuřecí prsa jsou univerzální surovinou, která ochotně přejímá chuť ostatních ingrediencí. Vyzkoušejte je nakrájená na drobno smíchat s výrazným Blaťáckým zlatem a…
Opět jedny z těch vynikajících kokosek, které budete mít hotové raz dva a nemusíte ani nic šlehat. Klíčovým krokem u těchto kokosek je až pečení, u kterého nesmíte…
Smažený sýr patří mezi klasiku českých restaurací, zejména pokud je k němu poctivá porce tatarky. Doma si ho ale můžete připravit ve zdravější podobě. Sýr se peče v…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý,…
V nejednom cukroví potřebujeme jen žloutky a bílky se nám pak hromadí v lednici. Právě na jejich spotřebování je tenhle kokosový chlebíček ideální. Je jednoduchý,…
Chléb bez mouky, připravovaný z ovesných vloček, je zdravý, sytý a jednoduchý na přípravu. Krásně voní česnekem a díky tvarohu je krásně vláčný. Namažte ho pomazánkou…
Toto jídlo připravíme velmi snadno a rychle a přitom chutná skvěle. Nudličky slaniny a špeku osmažíme, ochutíme sójovou omáčkou a bylinkovou strouhankou. Na závěr…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Obrácené řízky, obalené ve vejci a mléce, krátce osmažené na pánvi a dopečené v troubě, jsou křehoučké a voní po česneku. Anglická slanina jim dodá šťavnatost a pokud…
Do těchto kokosek se můžete pustit hned po upečení, hrozí tedy riziko, že na Štědrý den nezbude ani jedna. Nevěšte hlavu, i kdyby se to stalo, další várku stihnete upéct…
Křupavý patizon z trouby, obalený v sýrovém trojobalu, vás nadchne snadnou přípravou a výbornou chutí. Nemusíte stát u plotny při smažení. Místo toho stačí vyskládat…
Za málo peněz, hodně muziky. Tímto rčením by se dalo označit i toto navenek obyčejné jídlo, které ale dokáže zároveň být pokrmem, po kterém se jen zapráší. Hodí se k…
Upéct vláčnou a kyprou bezlepkovou bábovku vyžaduje zkušenosti nebo alespoň osvědčený recept. Ale naší bábovku z pudinkového prášku zvládne hravě i začátečník. Těsto…
Kdo by odolal dobře usmaženému řízku ze dvou druhů mletého masa, obohacenému o sýr, podávanému s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Podle našeho receptu si připravíte…
Kančí řízky jsou netradiční delikatesou, která spojuje chuťově výrazné maso z divočáka s křupavým trojobalem. Oproti vepřovému mají řízky z kančího masa výraznější a…
Květák je velmi oblíbená a u nás snadno dostupná zelenina. Pokud hledáte změnu od tradičně smaženého květáku, vyzkoušejte tyto placičky. Nadrobno nakrájený květák…
Květák je velmi oblíbená a u nás snadno dostupná zelenina. Pokud hledáte změnu od tradičně smaženého květáku, vyzkoušejte tyto placičky. Nadrobno nakrájený květák…
Pokud máte rádi sladká jídla, vyzkoušejte tento snadný rýžový nákyp s meruňkami. Můžete ale použít i jiné oblíbené ovoce, třeba jablíčka nebo sušené švestky. Příprava je…
Ovocné knedlíky patří mezi hity sladkých obědů, zejména v sezóně jahod, meruněk a švestek. Jednoduché tvarohové těsto nezabere příliš času a chutná opravdu výborně. Ať…
Slané záviny jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Náplň z uzeného masa spojeného s kysaným zelím vytvoří sytou svačinu nebo jednoduchou večeři. Výhodou na pohled…
Tento recept je variací klasických karbanátků, která přináší do vaší kuchyně nové chutě a vůně. Šťavnaté krůtí maso je obohaceno o sýr, který se krásně rozteče, šunku,…
Kaldoun je tradiční polévka, která v sobě ukrývá prostý vývar z drůbežích drobů. Skvěle se hodí například droby husí či kachní. V této polévce navíc dominují lahodné…