Hejk pečený po seversku
Recept ještě nebyl hodnocenŠtikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Chcete oživit vcelku fádní sekanou novými prvky? Naplňte ji vaječnou směsí, kvalitní uzeninou a kapií. Pak dobře upečte a servírujte s vhodnou přílohou. Práce navíc se…
Kuřecí prsa jsou univerzální surovinou, která ochotně přejímá chuť ostatních ingrediencí. Vyzkoušejte je nakrájená na drobno smíchat s výrazným Blaťáckým zlatem a…
Závitek z mletého masa plněný klobáskou je chutný a jednoduchý pokrm, který kombinuje šťavnaté mleté maso s pikantní náplní z klobásky. Tento recept nabízí výbornou…
Ovocné knedlíky patří mezi hity sladkých obědů, zejména v sezóně jahod, meruněk a švestek. Jednoduché tvarohové těsto nezabere příliš času a chutná opravdu výborně. Ať…
Bedly jsou opravdovou lahůdkou. Pokud se vám podaří nasbírat dostatek bedlí, připravte si i tuto chuťovku. Kloboučky naplňte nádivkou se sýrem a kořením a usmažte v…
Pokud máte rádi sladká jídla, vyzkoušejte tento snadný rýžový nákyp s meruňkami. Můžete ale použít i jiné oblíbené ovoce, třeba jablíčka nebo sušené švestky. Příprava je…
Pokud nedáváte přednost na Vánoce rybám, jistě se u vás objeví tato lahodná klasika, řízek a bramborový salát. Tentokrát si připravíme řízky z vepřové kýty a k nim…
V míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máme ověřený.Přidáme podle…
Není potřeba lákat strávníky ke stolu. Vůně hub se o to postará za vás. Použijte čerstvé nebo sušené, uvařte potřebné množství těstovin a do křupava zapečte. Pokud si…
Štrúdl plný nastrouhaných jablíček, co doplní drobné rozinky a špetka skořice. To není sen, to je jedna z klasik naší sladké kuchyně. Babí léto si snad nikdo bez štrúdlu…
Tyto kvasnicové knedlíčky nemusíte zavářet jen do vývaru. Můžete je použít i jako zavářku do zadělávaných polévek, budou skvělé například v kaldounu, ale i v krémových…
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme se všemi ingrediencemi k masu. Vse pořádně promícháme tak, aby směs byla co nejjemnější. Z masa děláme válečky cca 15 cm dlouhé. Když…
Vzpomínáte si na nádražní bufety s rychlým občerstvením nebo mléčné bary? Téměř vždy jste v nich mohli narazit na smaženku – velmi oblíbenou a rychlou svačinu, která…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené, vychladlé, pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a dochutíme kořením dle…
Karbanátky z mletého masa jsou velice oblíbené, ale už jste zkusili jejich alternativu z pohanky? Ta je přirozeně bezlepková, má dokonalou oříškovou chuť a maso skvěle…
Jednoduché cukroví, na kterém si vytváříme závislost na celý život, nejčastěji už v útlém dětství. Podle našeho receptu budou kokosky šťavnaté, měkké, prostě skvělé.…
Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po…
Řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme.Obalíme je ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku.Osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.V druhé pánvičce…
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je…
Nejdříve připravíme kuličky smícháním všech surovin. Necháme chvíli odpočinout. Mezitím oloupeme brambory a dýni.Obojí nakrájíme na přibližně stejné kousky, cibuli na…
Klasická, olejová bábovka, kde je místo zašlehání kakaa do těsta použita přímo Nutela. Proto je bábovka daleko čokoládovější. Pokud si pohrajete i s kombinací tmavé…
Jablečný štrúdl podle tohoto srozumitelného a jednoduchého receptu zvládne upéct každý. I ten, kdo si netroufá na přípravu listového těsta. Štrúdl z tvarohového těsta je…
Tradiční bramboráky zná snad úplně každý. Ale pokud máte nadbytek cuket, zkuste si připravit křupavé a voňavé placičky právě z nich. Z nastrouhané cukety je dobré…