

Francouzské brambory
Suroviny
- 2 kg brambor uvařených ve slupce
- 6 vajíčka na tvrdo
- 2 nožičky kvalitní klobásy
- 1 zakysaná smetana
- sul
Postup přípravy receptu
Vymažeme pekáč a vrstvíme: kolieska v šupke varených zemiakov, osolíme a rozložíme 3 na kolieska narezané vajíčka, 1 nožičku na kolieska narezanej klobásky.
Potom dáme opäť vrstvu zemiakov, kolieska ďalších 3 vajec a druhej kolbásy. Na vrch rozložíme plátky zemiakov.
Osolíme a v rúre pri strednej teplote pečieme asi 30 minút. Zalejeme smotanou a dopečieme. Podávame s kyslou uhorkou.
Poznámka od kuchařky
Francúzske zemiaky sa robia všelijako, každý pridáva čosi iné. My to robievame takto jednoducho a chutí každému.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzské brambory
-
Tejajka,pridávam 5.bod a fotky
Robievam rovnako,akurát teraz som pridala trochu kyslej kapusty čo mi zostala v pohári.Sú výborné
-
tejaja: ano, povodom. Na Hanu som sa vydala preeed .... 7 rokmi
Aha, teraz som si vsimla,ze nie som sama z Kosic
-
popletko:
pozrela som si tvoj profil a máš tam uvedené ako bydlisko Haná a Košice
Ty si z Košíc ?
-
Takto robievala mamicka,akorat zemiaky najprv nakrajala a v miske posolila a nechala chvilku v sladkej smotane. V polovice pecenia potom este raz malinko zaliala smotanou
+4
-
V jednoduchosti je krasa .....
-
-
Do francouzských brambor nedávám vajíčka natvrdo, ale zaleju brambory rozkvedlanými vajíčky v mléce. Mňam
Fotečka a bodík přidány
-
Francouzské brambory pečeme dosti často, moc nám chutnají.