Květákový guláš se žampióny
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K…
Do průhledné nádoby dáme zeleninu, trošku osolíme, do nádoby na rýži nasypeme bulgur, přidáme sůl a koření, které máme rádi, zalijeme vínem, aby hladina byla 1 cm nad…
Na pánev vlijeme ocet a zahřejeme, přidáme med, podle chuti osolíme a opepříme. Přihodíme jemně posekaný česnek a tymián. Necháme chvilku redukovat, až se směs začne "…
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosátou mouku smícháme s podmáslím, solí, sádlem a kváskem. Vypracujeme hladké těsto a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto…
Cibuli nakrájíme najemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou. Tu…
Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou uzeninu, poté ji děrovanou naběračkou vytáhneme a odložíme na později. Do puštěného tuku dáme do zrůžovění…
Na troše oleje a kousku másla krátce osmažíme šalotku, česnek a přidáme pastu. Pak vložíme nakrájené a očištěné žampiony, orestujeme a podlijeme vínem. Dusíme ve víně do…
Nakrájíme maso na nudličky, papriku a cibulku na pásky, rajčata podle chuti. Do pánve kápneme trochu oleje, přidáme maso, přikryjeme pokličkou. Až bude maso bílé,…
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Zeleninu, nakrájíme na kostičky nebo nudličky a lehce restujeme na pánvi(je lepší nejprve restovat lilek - osolit…
Čočku namočíme na hodinku do teplé vody. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu, včetně hlívy, na drobno. Do čočky přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření a dáme…
Vegetariánské kari s nádechem orientu je plné zeleniny. Cuketa s mrkví a bramborem tvoří lahodnou směs, která se perfektně doplňuje s dušenou rýží. Bezmasý pokrm tak…
Celou neoloupanou špagetovou dýni uvaříme (v tlakovém hrnci vařím 20 minut od syčení ventilu, vypnu a nechám vychladnout). Rozřízneme, vyjmeme semínka a vidličkou dužinu…
Lososa si nakrájíme na hranoly. Osolíme a posypeme červenou paprikou. Do misky si dáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, 3 lžíce koření tandoori a zakysanou…
Uzenou slaninu si nakrájíme na stejně velké kostičky a částečně vyškvaříme v hrnci, kam poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Kuřecí játra…
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je do zlatova na 2dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí…
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je do zlatova na 2dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí…
Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30minut. Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na…
Srdce po očištění nakrájíme na kousky. Na zpěněné cibuli orestujeme – buď na pánvi, nebo v nádobě pomalého hrnce. Přidáme koření a zeleninovou směs. V pomalém hrnci…
Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a…
Krémové žampiony si nakrájíme na silnější plátky. Na pánvičce rozpustíme trochu olivového oleje a plátky žampionů lehce orestujeme. Velmi zlehka je zakápneme citronovou…
Pražmu osolíme, opepříme a polijeme šťávou z citronu. Na pánev dáme kousek másla a položíme filety z ryby. Osmahneme z obou stran, asi 5 minut z každé strany. Houbovou…
Vše prosejeme přes sítko do mísy, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto.Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout, nejlépe do druhého dne.Z těsta odebíráme…
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.Způsobů je celá řada, ale…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty tepelné úpravy. Brambora v těstě dodává kyprost, vláčnost a také prodlužuje trvanlivost. Koblížky tak budou jako čerstvé i…