Bramborová focaccia
Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept vám ukáže, jak snadno si tento oblíbený italský chléb s vůní Středomoří připravit doma.
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme mouku, droždí, vodu a sůl. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca jednu hodinu.
Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a povaříme 3 minuty. Slijeme je a necháme zchladnout.
Krok 3: Plech (použila jsem kulatý, o průměru 32 cm) vyložíme pečicím papírem. Vyklopíme na něj těsto a vlhkýma rukama roztáhneme do krajů.
Prsty uděláme důlky, rozložíme předvařené plátky brambor a posypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnem. Necháme kynout další hodinu. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C, focacciu pokapeme 3 lžícemi olivového oleje a pečeme dozlatova, přibližně 30 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, pokapeme zbylým olejem, přendáme na mřížku a necháme zchladnout.
Prsty uděláme důlky, rozložíme předvařené plátky brambor a posypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnem. Necháme kynout další hodinu. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C, focacciu pokapeme 3 lžícemi olivového oleje a pečeme dozlatova, přibližně 30 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, pokapeme zbylým olejem, přendáme na mřížku a necháme zchladnout.
Zveřejněno 29. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR2y
Moje poznámka
Bramborová focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR2y
Nejnovější recepty
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 5 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 8 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 11 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno před 16 hodinami
Plzeňský špíglák
Přidáno 12. 11. 2024 20:01
Kaštanová polévka
Přidáno 12. 11. 2024 20:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas
Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou kuchařku: Dojaly ho Mirka van Gils i Tereza Bebarová, překvapil dezertem
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou: Výborná polévka našich babiček potěší chuťové pohárky, je snadná a rychlá
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 3 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 3 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 6 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 7 hodinami
Paštika z jater a bůčku
Pepe1966 před 7 hodinami
Zapékaný květák
tamarit před 11 hodinami
Kuře pečené na soli
borovec před 13 hodinami
Čočková polévka
lunav1 před 13 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
lunav1 před 13 hodinami
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
droždí,
voda,
sůl,
olej olivový,
rozmarýn čerstvý,
brambory,
sůl hrubozrnná
Komentáře (7)