Zapečená růžičková kapusta
Recept ještě nebyl hodnocenZapečená růžičková kapusta se slaninou a vejci je vhodná jako hlavní chod k obědu nebo jako teplá večeře. Příprava je velmi jednouchá a pokrm je hotový do 30 minut.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapečená růžičková kapusta se slaninou a vejci je vhodná jako hlavní chod k obědu nebo jako teplá večeře. Příprava je velmi jednouchá a pokrm je hotový do 30 minut.…
Zapékané brambory známe všichni, ale co takhle je nahradit kedlubnami? Věřte, že vznikne opravdová pochoutka. Vrstvy kedlubny jsou prokládané šunkou a vejci a poslední…
Kuracie rezne obalim v hladkej muke a na panvici osmazim do ruzova z oboch stran . Dno pekaca pofrkam olejom a vysteliem ho, na kolieska nakrajanou, cibulou. Na cibulu…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji s mlékem, rozšleháme a…
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. V rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, kmín, a dusíme do měkka. Tyto houby pak…
Na rozpáleném oleji osmahneme dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a…
V osolené vodě předvaříme brokolici rozebranou na růžičky (cca 5 minut). Na sádle orestujeme cibulku s uzeným hezky do zlatova.V míse smícháme všechny suroviny a vlijeme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní přísady a dobře propracujeme .Rukama tvoříme válečky, které obalíme ve slanině. Dala jsem 2 plátky na jeden váleček, měla jsem 6…
Taštičkami z kynutého těsta a plněnými různými slanými náplněmi můžete potěšit své blízké nebo přátele. Do náplně můžete zpracovat zbytky salámů, sýrů i zeleniny. Pro…
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…
Udušenou nebo uvařenou rýži (vychladlou) jen nepatrně podlijeme, přidáme rozdrobený bujon a necháme na mírném ohni zvolna prohřát. Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou…
Celou neoloupanou špagetovou dýni uvaříme (v tlakovém hrnci vařím 20 minut od syčení ventilu, vypnu a nechám vychladnout). Rozřízneme, vyjmeme semínka a vidličkou dužinu…
Na oleji osmažíme cibuli a část česneku, zbytek přidáme na konci.Přihodíme mleté maso, které necháme zatáhnout.Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, opečeme a…
Drobné mističky z listového těsta jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy. Naplnit je můžeme podle svých chutí - například náplní z několika druhů sýra ozdobené růžovým…
Klasika, ale třeba přijde k chuti. Šunku nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Žampiony přepůlíme,nakrájíme na plátky.Rozehřejeme máslo a orestujeme…
Pod názvem lizebab se ukrývá starý srbský recept na cuketu, zapečenou se sýrem a bulgurem. Místo bulguru můžete bez obav použít kuskus nebo rýži. Pokrm je velice sytý a…
Drobné koláčky z listového těsta plněné směsí kuřecího masa a pórku jsou pěkným zpestřením pohoštění, které podáváme návštěvám. Náplň nejprve krátce orestujeme a…
Brambory opereme a uvaříme ve slupce. Vysypeme na vymaštěný plech a pomačkáme šťouchadlem - takovým tím vlnkovatým. Osolíme bylinkovou solí (nebo obyč. solí a okořeníme…
Tuřín nastrouháme na nudličky, ty větší, cibuli najemno nasekáme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme vajíčka, koření, sýr, bylinky. Zahustíme strouhankou podle potřeby…
Do vepřového boku uděláme kapsu,na kůži nakrájíme mřížku,celý bok osolíme,pokmínujeme,i uvnitř kapsy.Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme.Dáme na vytřený pekáč olejem a…
Zapečené chlebíčky s šunkovou směsí a sýrem připomínají populární polské zapékanky a dají se servírovat jako rychlá večeře nebo jako pohoštění pro návštěvu. Křupavým…
Nejoblíbenějším druhem masa je kuřecí maso, které vyniká hlavně svojí delikátní a jemnou chutí. Navíc je také dietní. Kuřecí stehno postačí můžeme jednoduše okořenit a…
Plný pekáč zapečených těstovin s rajčatovo-masovou směsí zastane hlavní jídlo pro celou rodinu. Připravte jej třeba o víkendu a servírujte doprostřed stolu tak, aby si…
Květák rozebereme na růžičky a necháme projít varem v osolené vodě maximálně 5 minut. Vodu scedíme a růžičky květáku necháme vychladit. Pak je pomačkáme mačkadlem na…