Slaný brokolicový koláč se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenV osolené vodě předvaříme brokolici rozebranou na růžičky (cca 5 minut). Na sádle orestujeme cibulku s uzeným hezky do zlatova.V míse smícháme všechny suroviny a vlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V osolené vodě předvaříme brokolici rozebranou na růžičky (cca 5 minut). Na sádle orestujeme cibulku s uzeným hezky do zlatova.V míse smícháme všechny suroviny a vlijeme…
Bulgur uvaříme podle návodu na sáčku. Cukety oloupeme a nahrubo nastrouháme do misky, osolíme a necháme odstát, aby se zbavily vody.V misce smícháme žloutky, bulgur, sýr…
Tento jednoduchý a rychlý pokrm může mít mnoho podob. Lze použít jakoukoliv měkkou uzeninu, vynikající je i nastrouhaná Vysočina, Herkules či podobné salámy. K menší…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…
Z mléka, vajec, soli a mouky vymícháme hladké těstíčko. Květák očistíme, přelijeme vřelou vodou (já ho nechám chvilku povařit), opakapný nastrouháme na hrubším struhadle…
Suroviny dáme vypracovat a vykynout do domácí pekárny. Na pomoučněném válu těsto propracujeme a rozválíme na obdélník. Škvarky nasekáme nožem a sýr nastrouháme. Těsto…
Suroviny dáme vypracovat a vykynout do domácí pekárny. Na pomoučněném válu těsto propracujeme a rozválíme na obdélník. Škvarky nasekáme nožem a sýr nastrouháme. Těsto…
Vše důkladně promíchejte a mažte. Nejlepší je, když jí necháte odležet do druhého dne. Chutě se propojí, je výborná.
Nejprve se vrhneme na kuličky. Do mísy dáme mleté kuřecí maso, do něj nastrouháme na hrubém struhadle mozzarellu, dále přidáme oloupané a na jemno nastrouhané brambory,…
Nejdříve uvaříme těstoviny.Pak z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mléko, sůl, muškátový oříšek a vaříme za stálého míchání. Ke konci přidáme nastrouhaný sýr. …
Do nádoby pekárny nasypeme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Nastrouhaný sýr promícháme s nasekanou petrželkou.Hotové vykynuté těsto…
Maso pomeleme, obě cibule nakrájíme na drobno, česnek naškrábeme, bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zelí a kapii pokrájíme na nudličky, petrželku…
Maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme utřeným česnekem. Okraje opatrně nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Směs: Drobně nakrájenou…
Cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a nakrájejte na tenké proužky. Dejte je do pomalého hrnce, pokapejte olejem a dobře promíchejte. Vařte zakryté na HIGH 8 hodin, za…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nahrubo nastrouhanou šunku, podle potřeby osolíme a opepříme (pozor na slanost šunky).Pekáček vymažeme máslem, poklademe…
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, po chvíli přihodíme česnek nakrájený na plátky a cukety pokrájené na půlkolečka nebo čtvrtkolečka. Chvilku restujeme. Pak…
Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, strouhaný sýr, mléko, žloutky, pažitku, olej, kypřící prášek, vše promícháme metlou a lehce vmícháme sníh z bílků.Rozpálíme vaflovač…
Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, strouhaný sýr, mléko, žloutky, pažitku, olej, kypřící prášek, vše promícháme metlou a lehce vmícháme sníh z bílků.Rozpálíme vaflovač…
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s dobře propraným a na proužky nakrájeným pórkem, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme oloupané,…
Na plech vyložený pečícím papírem poskládáme plátky bagetky,potřeme je směsí vymíchané ze šlehačky+sýra +salámu.Posypeme pizza kořením a v předehřáté troubě zapečeme do…
Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, solte jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme najemno nakrájenou…
Do robotu se šlehací metlou (nebo použijeme ruční šlehač) dáme změklé máslo a žloutky, ušleháme do pěny. Mouku smícháme se solí, pepřem, jedlou sodou a prosejeme.…
Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme. Osolíme je a vmícháme do nich vejce, mouku, teplé mléko a sýr. Tvoříme krokety , které smažíme na rozpáleném tuku. …
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Večeře za 20 Kč pro jednoho: Staročeský pokrm šumajstr z krup voní česnekem, sádlem a majoránkou a nasytí i velké jedlíky
Francouzské středověké hostiny: Na talířích z tvrdého chleba se podával pečený páv či zvěřina, zeleninou šlechta opovrhovala
Svatý Martin očima farářky Martiny Kopecké a autorky knih Martiny Boledovičové: Původ známé tradice