Česnekáčci

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 lžička soli
50 ml oleje
1 kostka droždí (nebo 3 lžičky sušeného)
300-350 ml mléka
125 g Hery (másla)
1 palička česneku
1 lžička soli
1/2 lžičky mleté papriky
nastrouhaný sýr
1 vejce
tuk na vymazání plechu
mouka na vál
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vlaž.mléka+cukru+droždí necháme vzejít kvásek.
    Do pekárny nalijeme mléko, přidáme olej, kvásek, mouku a sůl.
    Zapneme program těsto a necháme vypracovat+vykynout těsto.
    Lze zadělávat i ručně bez pomoci pekárny.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a na pomoučeném válu vyválíme 3 placky, které pomažeme nádivkou.

  3. Nádivka- povolenou heru vymícháme se solí, paprikou a utřeným česnekem.

  4. Pomazaný plát vždy svineme do rolády-závinu a ostrým nožem pokrájíme na plátky.

  5. Ty přendáme na vymazaný plech, lehce je ještě můžeme dlaní rozmáčknout /není nutné/. Necháme je ještě chvíli kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.

  6. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova.

    Nejlépe chutnají čerstvé k pivu či vínu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekáčci

  • vladi vladi

    :-ppo tom všem sladkém po vánocích je to dobrý nápad - ukládám a co nejdříve udělám- díky za inspiraci- znám podobné z lístkového těsta- bodík piosílám.:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Byla to mňamka.:-) A dodrželi jsme i poslední větu - opravdu chutnají k vínu..:-D

    Odpovědět

  • evasp evasp(neregistrovaný)

    Díky za recept, je to úžasnéééé

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • drahulin drahulin

    Fokusko dnes jsem je pekla a moc jsme si pochutnali.:yes:Přidala jsem i foto.Nemám je tak úhledné jako ty,ale chuť byla mňam.:yes:

    Odpovědět

  • vorlickova7 vorlickova7

    :yes:to bude dobrota stahuju a jak bude čas hned vyskouším.samozřejmně za 1 bodík

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mám otázku : prečo robiť kvások, keď potom dávam cesto miesiť a kysnúť do pekárne. Veď pekáreň mi to urobí...:-O Keď robím cesto bez pekárne, tak je to samozrejmé, že najprv pripravíme kvások, ale v pekárni je to zbytočné, nie ?

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • petrzelka petrzelka

    tak česnekáčky sem ted vytáhla z trouby a plech zmizel natotata:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Vypadá to moc dobře.:yes::yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Irrena Irrena

    Fokusko bude se určitě někdy hodit, dávám do oblíbených a bodík už letěl:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja tiež ukladám,takéto recepty sa mi vždy hodia k nejakému pohosteniu,na oslavy a pod.:-)):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Také vecičky milujeme:yes: ukladám a posielam bodík+

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: sýroví česnekáčci česnekáčky maminciny recepty cesnekacky kynuté česnekáčky jugoslávský závin koláčky natotata domácí pekárna cesnekove trojuhelnicky recept na česnekáčky cesnekacky z domaci pekarny česnekový závin česnekové trojůhelníčky domácí pekárna peceni chleba do cesnekacky recept kynute cesnekacky slané pečení recepty česnekáčky pexeso natotata

Zapomněl/a jsem heslo