Pizza tyčky (twister)

Suroviny

Těsto:
150 g vody
3 lžíce olivového oleje
300 g hladké mouky
půl lžičky cukru
lžička soli
10 g čerstvého droždí
Náplň:
40-50 g šunky
40-50 g strouhaného sýra
4 lžíce hustého kečupu
malý stroužek česneku
lžička oregana

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 10 minut stát. Pak přidáme ostatní suroviny a uhněteme měkké, pružné těsto. Dopřejte těstu alespoň desetiminutové hnětení, lépe se s ním pak pracuje.

  2. Než nakyne (25-35 minut), připravíme náplň. Šunku natrháme na menší kousky, česnek rozetřeme, sýr nastrouháme. Do nádoby sekáčku (nebo tyčového mixéru) odměříme kečup, přidáme šunku a rozsekáme (rozmixujeme). Poté přidáme česnek, sýr, oregano a ještě prosekáme (promixujeme). Vznikne tužší pasta.

  3. Vykynuté těsto propracujeme na pomoučeném stole a rozválíme přibližně na velikost plechu. Polovinu těsta potřeme pizza pastou, čistou polovinu těsta přehneme a zakryjeme jí natřenou část. Lehce přitlačíme, je možné opatrně poválet válečkem – opatrně proto, aby se silným tlakem náplň nevytlačovala ven. Kolečkem na pizzu nebo nožem plát překrájíme na asi 2 cm široké pásky a všechny je uložíme na plech.

  4. Při přenášení pásky zkroutíme v prstech do vrtulky. Na plechu necháme vykynout, pak orosíme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/asi 12-15 minut).
    Doba pečení je závislá i na rozhodnutí, jak moc chcete tyčky křupavé. Nám chutnají spíše ty měkčí.

  5. Potraviny na tento recept jsem zakoupila na . Je to online farmářské tržiště, kde nakupujete od lokálních farmářů a výrobců kvalitní a opravdové potraviny.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz nebo v knize Hrátky s těstem.

Komentáře k receptu Pizza tyčky (twister)

  • Jaromira18 Jaromira18

    :yes:Musí to být dobré s takového těsta peču picu.:-K:-K

    Odpovědět

  • gustavo.woltmann gustavo.woltmann

    Naprosto skvělé! Vynikající! Fascinující! Opravdu lahůdka :D Poprvé co jsem dělal pizza rolky a myslel jsem si že to bude skandál a nakonec byly vyborné. Šel jsem krok za krokem podle receptu a nemohu se nabažit opravdu doporučuji i pro začátečníky!
    Gustavo Woltmann

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    cathleen: nic nemaž:-!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    casino: přidám :-) ono se to bude i lépe hledat, podle twisteru.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Pizza tyčky"
    ...a aby se to odlišilo od běžných placatých tyček a každému bylo zřejmé wcg, tak bych do názvu zakomponoval slůvko "twister" :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    Eja57: jak píše magdalenka <3 Navíc jsou ta fota posbíraná z několikerého pečení a na výsledném fotu jsou tyčky poměrně utáhnuté :-8 Pokud myslíš, že bude fotka neupečených tyček na plechu lidi mást, tak ji ráda smáznu ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Eja57: ja by som povedala, že cesto necháme mierne nakysnúť prvýkrát a na plechu tyčky tiež - len kým sa zohreje rúra...aby to nebolo "peříčko". Zvonka chrumkavé, vnútri ale mäkké.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Cat, zkoumám fotky a něčemu nerozumím...čekala bych, že když smotám vrtulky, tak že po vykynutí a upečení bude těsto vystupovat a jen v mezerách bude vidět náplň...podle fotek mi připadá, že skoro nenakynulo - což je u Tebe nemožné...já bych asi "motala" volněji abych dala těstu trochu prostoru...chápu, že to mají být tyčky...dobré to bude, to určitě, ale možná ne úplně chápu, že kynuté těsto vypadá prostě nenakynutě - asi je to účel, ale zajímá mě to...:-*

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Hned bych si sáhla...:-D:-D:-D

    Odpovědět