Italské domácí lasagne

Angelis Kuchařka: Angelis

Doba přípravy: 2-3 hodiny 2 pekáče Těstoviny 7 názorů

Suroviny

- cca 500-600 g kvalitního mletého masa (vepřové a hovězí napůl)
– hodně velký hrnec, ve kterém budete vařit omáčku
– 2,5–3 litry italského rajčatového protlaku na omáčku
– 2 velké mozzarelly
– 2 balení strouhaného parmazánu (nebo Gran Moravia, jak už jsem se zmínila, je to český výrobek a nahradí perfektně italský parmezán, pokud ho v krámě nenajdete – např. Globus, Kaufland nebo Grand Moravia obchod)
– cca 1 kg (čerstvých těstovin) lasagne (sušené doporučuji Panzani nebo Barilla, pokud najdete čerstvé jsou mnohem lepší – mají je např. v Gran Moravia obchodě v Pražské ulici Liberec a nebo malý obchůdek s italskými potravinami od magistrátu Liberec vlevo naproti kostelu), pokud ne tak ty sušené
– 250 ml bešamelu (můžete si udělat doma, pokud máte radši domácí) - (dá se sehnat také v tom malém obchůdku za radnicí Liberec viz lasagne)
– panenský olivový olej
pepř
sůl
– hranatý pekáč, klidně i ten na jedno použití – pozor musí být dost hluboký, zhruba 10 cm !
– 4 suché a čisté utěrky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dejte do hrnce smažit mleté maso, posolte ho a opepřete, přidejte olivový olej (cca 3 polévkové lžíce).

  2. Až je maso hotové přidejte všechen protlak, osolte, opepřte a dejte na hrnec pokličku. Průběžně to zamíchejte a podle chuti osolte a opepřete, nechte vařit minimálně 1 hodinu na mírném ohni.

  3. Dejte vařit vodu na těstoviny - BEZ soli!

  4. Jakmile je omáčka hotová, přidejte do ní bešamel (zase záleží na chuti, bešamel tomu dodá takovou kyselejší chuť). Mmíchejte tak minutu a omáčku máte hotovou.

  5. Mezitím, co čekáte na vodu si připravte: mísu se studenou vodou, kam lasagne vložíte, abyste si nespálili ruce.

  6. Jakmile vře voda, vhoďte do ní pár kousků lasagní – cca 4 a nechte vařit asi minutu. Vyndejte lasagne – vložte na chvíli do studené vody, poté je vyndejte a rozprostřete je na 2 připravené utěrky, poté přikryjte dalšími 2 utěrkami.

  7. Až se těstoviny trošku osuší, nalijte trochu omáčky na dno vašeho připraveného hlubokého plechu (keramické mísy, nebo co používáte na pečení), na omáčku rozložte lasagne, na lasagne nalijte další vrstvu omáčky, posypte parmezánem a naházejte navrch pár kousků mozzarelly. Takhle pravidelně pokračujte dokud nenaplníte váš plech.

  8. Úplně navrchu musí končit omáčka a tu posypete hodně velkým množstvím paremzánu a mozzarelly.

  9. Dejte do trouby, doprostřed, na cca 30-40 minut péct na 200-220°C. Lasagne jsou hotové až bude vršek krásně opečený a vytvoří se na něm křupavá vrstva

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italské domácí lasagne

  • Angelis Angelis(autorka receptu)

    tejaja: Omáčku s masem je potřeba vařit právě tak dlouho, protože omáčka do sebe nasákne veškerou chuť masa..kdyby se omáčka vařila např.10 min tak bude mít chuť jenom rajčat. Jinak druhů lasagní je několik, některé se vaří předem a jiné, které se dají rovnou péct. Správné postupy jsou oba ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Lasagne nikdy nevarím dopredu, na to je onáčka, v ktorej sa uvaria v rúre. Nie je na mleté mäso vyše hodiny varenia veľa? A ešte sa to 40 min pečie v rúre...:-O

    Odpovědět

  • Angelis Angelis(autorka receptu)

    JJ někdo půlku ulice, někdo jednu italskou rodinu :-D Je toho dost, mě z toho vychází vždy 2 takové plechy. :-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no panečku:-O, to je množství, to bych nasytila půlku ulice:-))
    finální produkt vypadá náramně:-p:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes:jedlé velmi:yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Hezký recept,ale pro závodní kuchyň:yes:musím ingredience podělit na dvě porce,určitě uvařím:-D....do Liberce to mám co by kamenem dohodil,takže v pohodě nakoupím a vyzkouším:-K

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(neregistrovaná)

    proč ty lasane vaříte bez soli? :-O

    Odpovědět

Tématické fráze: vaří se lasagne panzani jak dlouho péct lasagne jak spravně udělat bešamel italské lasagne jak dlouho vařit lasagne lasagne s mletým masem recept podle itala lasagne podle itala domaci italske testoviny recept italske lasagne recept recept na italské lasagne ladagne domácí italské těstoviny domácí těstoviny lasagne jak dlouho se vaří lasagne italské lazaně domácí lasagne italské lasaně grand moravia liberec jak péct lasagne recept na italské domácí těstoviny

Zapomněl/a jsem heslo